Citiraj:
Autor sasuke_the_king
noviji penovi su čisto ok, mene na epl1 smeta katastrofan AF sa 14-42 objektivom (šta je na novijim penovima rješeno) i loš hi iso. novi kit je čisto ok, i optički i mehanički, i ima daleko brži AF od starog.
cmos senzori u novim kompaktima su solidni, ako pogledaš panny lx7 koji ima f1.4 blendu i 1/1.7" bsi-cmos senzor, to je vrlo dobra kombinacija, imho iso možeš koristiti komotno do 800, velika blenda puno pomaže (to su skoro 3 stopa više svjetlosti nego kit objektivi za mirrorlesse, pa tako usporedi na šta liči iso 800 na takvom senzoru vs nekakvih iso 5000 na m43), plus je naravno stabilizacija u objektivu na kompaktima drastično efikasnija od stabilizacije na senzoru, pa ekspozicije od pola sekunde bi ti trebale biti solidno oštre (meni na canonu uspijeva dobit oštru sliku od pola sekunde na 25mm, ili 1/10s na 500mm!!!)
iako pen po danu kad ima puno svjetla radi odlične slike čak i sa kit objektivima, a i to je zabavan sustav kada dodaš manualne objektive. meni je pod obavezno uzet manualni objektiv kad god idem van navečer, osim šta to bude jedini način za uslikati nekoga, ujedno bude zabavno to koristiti. nekakvi heliosi su zabavni, jeftini, i daju funky rezultate koji bi se ljudima generalno trebali svidjeti.
a kao "idealan" aparat, koncept canona gx1 je pun pogodak, ali ima dovoljno nedostataka da se preskoči taj model i sačeka nasljednika.
|
Samo kaj je recimo Oly E PM2 drastično jeftiniji spram LX-a...
Općenito su dost skuplji kompakti od ovog PENa.. Tak da više sad naginjem EMP2.
A kolko sam čital rivjue za tog PENa, većinom su pozitivna mišljenja..
Al ok, pretpostavljam da bez frke bi ovaj kit (14-42) mogel komotno koristit za sve..
Ma ciljal sam na RX100, al je bezobrazno preskup, a RX100 ll još skuplji (400-tinjak kn).
Od ovog GX1 i vrag bježi, kolko je ružan
"iako pen po danu kad ima puno svjetla radi odlične slike čak i sa kit objektivima".
Iam osjećaj ko da govoriš sa zgražanjem, ko da je taj kit katastrofalno loš..