evo, meni je nakon 2 tjedna došao Lenovo A800 sa minideala.
LINK
Prošao sam bez PDV-a, i kako je tast rekao, obični poštar mu je samo donio paket

. Gore je pisalo "gift" na deklaraciji pa zato nisu vjerovatno niti otvarali.
Dojam telefona: prilično kvalitetna izrada, u klasi HTC-a i Sony-a, znači dosta kvalitetno. Kamera je tako-tako, nije neka sreća. Po danu daje ok slike, po noći ima dosta šuma, no opet to je za očekivati za tu klasu telefona i bez bljeskalice.
Ekran je solidan, nije tako dobar kako su govorili na netu, ali sve se dobro vidi i velik je što je najvažnije.
Touch nije na razini high end telefona, ponekad ne registrira dodir, ali to se događa 1 od 10 puta, tako da nije strašno.
Software me pomalo i razočarao. Iako je poprilično stock android sa malim customizacijama "Lenovo", ipak je to kineski rom i na dosta mjesta se vide ti kineski znakovi (npr melodije zvona). To pomalo živcira i to mi se nikako ne sviđa.
S telefonom sam dobio i screen protector i hard case, gratis. Screen protector je kvalitetan dok case je tvrđa plastika koja baš i nije pretjerano kvalitetna ali telefon štiti od ogrebotina.
Što se interneta tiče, APN-ovi su se morali ručno unijeti i nakon toga je sve proradilo. Na tele2 vrlo brz internet, HSDPA radi bez problema.
Na telefonu u radu se osjeti manjak memorije(samo 512 mb), jer ako puno idem po meni-u, skačem iz jedne aplikacije u drugu, osjeti se trzanje i lagg telefona. Da ima 1 GB memorije, telefon bi "prodisao punim plućima".
GPS još nisam testirao, ali to ću danas sutra obaviti.
No s druge strane, za 600 kn, novi telefon sa 4.5" ekranom, dual sim podrškom, i lijepim dizajnom, je zaista pun pogodak. Pošto je telefon kupljen za ženu, ona je s telefonom oduševljena i mislim da sam napravio dobar posao.
Slike kamere i rad GPS-a nadopišem ovih dana dok testiram.
EDIT: telefon me koštao 99$, dok sad vidim da su digli cijenu na 108$, digli cijenu 10% zbog potražnje?!?