View Single Post
Staro 19.08.2013., 16:47   #471
Skrewdriver
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
Ja imam sve dokumente, i račun i jamstvo i servisni zapisnik.

Cijelo jutro razgovaram sa inspektoratom i sudom časti. Rekli su da 45 dana je rok bio po starom zakonu koji više ne vrijedi. Danas je rok "razuman rok" a taj razuman rok može biti teoretski i godinu dana, pa i više, a može biti i 5 dana. Rekli su da točan rok utvrđuju vještačenjem, odnosno angažiraju nezavisnog stručnjaka koji procjeni s obzirom na vrstu kvara, i s obzirom na sve okolnosti - koliko iznosi stvarno vrijeme koje je potrebno da se reklamacija rješi. No ovdje se radi o uređaju koji sam dobio neispravan, i zatražio sam zamijenu za novi na što imam pravo, pa je taj razmni rok valjda onoliko koliko njima treba da stigne roba iz Mađarske do HR u ovom slučaju

No stvar je u tome što kada sam ja naručio objektiv, on je stigao za 7 dana kada ga je trebalo PLATITI, i uredno su sve javljali, bili pristojni i "znali su sve". A kada trebaju dati novi zbog reklamacije onda odjednom objektivu trebaju mjeseci da pristigne, a niti se javljaju i "ne znaju ništa o tome".

Za sud časti, ja moram doć na ročište, pa se to čeka mjesec dana, pa ako druga strana ne dolazi prvi put, onda ja moram doći ponovo jer za prvi put obje strane se moraju pojavit. Nevjerojatno je zbog čega sam prisiljen gubit vrijeme! Preko inspektorata bi to brže bilo rješeno, ali procedura je takva da nakon prijave oni imaju neki rok u kojem moraju izać na teren i provjeriti dokumente kod njih. Zatim imaju neki rok u kojemu daju mogućnost da trgovina samoinicijativno rješi problem. Zatim nakon tog roka ako trgovina to ne napravi onda imaju rok za uvođenje sankcija. Problem je što niti nakon uvođenja sankcija oni moraju sami meni vratiti novce gdje opet mogu odugovlačiti. Jedino što će trpiti posljedice sankcija dok ne vrate novce ali nisu mi rekli točno o čemu se radi, nego samo to u ovakvim slučajevima najčešće trgovina u kratkom roku vrati novce ili daje novi uređaj

Izgleda da su mi zadali posla
Skrewdriver je offline   Reply With Quote