View Single Post
Staro 19.08.2013., 12:11   #5018
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Što sam ja krivo napisao?
To kako uvoznik (Fototeh) rješava reklamacije s Nikonom, krajnjem kupcu nije bitno.

Bitno je da se uz Nikon kupljen u HR dobiju dva garantna lista.
Jedan garantni list je Fototehov, koji vrijedi dvije godine od kupovine i u to vrijeme kupac može zaobići mjesto kupnje (dućan gdje je kupio) i reklamirati svoj Nikon direktno u Fototeh servisu.
Naravno da to podrazumijeva da je proizvod uvezen preko Fototeha, kako ćeš inače dobiti njihov garantni list?
Drugi garantni list je onaj Nikonov, garancija nažalost nije globalna (jer bi nas hrpa nabavljala proizvode iz SAD-a ), već se odnosi na ovaj dio svijeta (Evropa, Afrika i Rusija).
Naravno da Fototeh u prvoj godini, kad vrijedi ta Nikonova garancija, ide preko nje, jer Nikon snosi troškove, uostalom vjerojatno im je to i obaveza stavljena od strane Nikona.

Naravno sve ovo su dodatne opcije, ono glavno je da kupac u HR od ulaska u EU ima garanciju od dvije godine direktno kod trgovine u kojoj je kupio.
Bez obzira je li uz proizvod priložena ikakva pisana garancija od uvoznika ili Nikona, dovoljan je samo dokaz o kupovini - račun.
vedranzeman je offline   Reply With Quote