Citiraj:
Autor Bubba
Ocito mora biti krpa, jer kao sto kazu decki iznad a i ja sam primjetio - u tim samoposluznim auto ostane cist nakon pranja, sto bi i trebala biti poanta, jel.
Zato sam i pitao, obzirom da eksplicitno u Miramarskoj pise da je voda demineralizirana, moze li se nesto u tom pogledu napraviti i u kucnoj radinosti...
|
Ljudi od toga napravili nauku.
Kako sam hobi auto slagao sam, isto tako nikome nije dozvoljeno da ga pere osim mene.
Samim miniwashom samo ispireš grubu nečistoću, ostalo ipak traži malo više truda.
2 kante, u jednoj autošampon i voda u drugoj samo voda, perem isključivo rukavicama za pranje, ne spužvom jer zadržava nečistoću u sebi i time slijedećim nanošenjem na lim stvara ogrebotine, riseve i ostale parazite koji ne smiju biti na laku.
Prvo ispereš rukavicu u vodi pa zatim uroniš u pjenu, nikad ne diraš dno kantesa rukavicom. Opereš krov, pa haube, pa vrata do lajsni, pa branike, pa vrata ispod lajsni, pa tek onda kotače. Ja imam dvije rukavice, svaka za svoje područje.
Nakon ispiranja - brisanje - isključivo canebo krpe, 1 za krov i haubu, jedna za vrata do lajsni, jedna za branike i vrata ispod lajsni, i jedna isključivo za felge.
Početkom sezone auto poliram (ne sa pastama iz trgovačkih centara niti rukama i potkušuljama nego mašina + 3 m paste), nakon toga voskanje.
Premda zvuči previše, ali friško poliran auto se teže i sporije zaprlja i itekako je olakšano pranje. Nije bezveze razvijena cijela industrija oko toga.
Ono što je najvažnije, nitko ne može oprati tvoj auto kao ti sam, i kad ti prijeđe u naviku, za 2 sata si gotov s dva auta iznutra i izvana. Što ćešće posvetiš vremena, to manje trebaš za jedan zahvat.
Ili si jednostavno odaberi praonicu gdje to rade ručno, i peri samo kod njih.