Ja sam naručio objektiv za aparat prije 4 mjeseca, stiglo za 7 dana od narudžbe koju sam mailom napravio, platio preko interneta i poslao im potvrdu uplate, nakon 2 dana kad su potvrdili da mogu uzet došao po njega i kasnije doma ustanovio da je neispravan (javlja grešku lens error, i vidi se da je blenda zblokirana). Reklamirao osobno u poslovnici, lik koji je to preuzeo kaže "evo ja sam upravo sada naručio novi, tako da se može odmah idući tjedan zamijeniti, a ovaj vraćamo natrag". Ja reko dobro ajde, nisam ni mislio uzimat taj primjerak nakon popravka, jer tražio sam i kupio novi a ne popravljani objektiv. Znači ja čekam 7 dana da jave, prošlo a nitko ništa ne javlja. Zovem ih od tad 30 puta dnevno i nikoga ne mogu dobit. Pođem osobno u poslovnicu u Importane galeriji, tamo njih 4-5 prodavača i 2 kupca (znači nije da su u gužvi), pitam što je sa objektivom kažu nije ništa stiglo. Pitam pa jeste li naručili taj objektiv za zamijenu. Kaže lik (nisam siguran je li to onaj isti od prvi put ili drugi) da nije naručeno i da su poslali objektiv na servis. Ja kažem da hoću novi ispravni objektiv kakav sam i platio, jer nije se pokvario tijekom korištenja nego je pokvaren bio još u pakiranju i u ostalom ne reklamiram ga nakon godinu dana nego nakon par dana od kupnje. I čovjek govori dobro trebam pitat voditelja on nije tu, javit ću kad provjerim. Prođe još par dana nitko ništa ne javlja, pa ja opet krenem zvat i dobijem ih na telefon nakon 3 dana konstantnog zivkanja. Na telefonu ne znaju ništa o tome, i govore da će sve provjeriti i nazvat me za pola sata. Prođe cijeli dan nitko ne zove, pa opet krenem zvat ja njih, i opet sam ih dobio tek iz xyz pokušaja. Opet ista priča, objektiv nije stigao niti novi niti popravljeni, opet ništa ne znaju o tome i opet trebaju "provjeriti" pa će me nazvat kroz 1 sat. Naravno da me nitko nije zvao...
Ukupno je prošlo malo manje od 4 mjeseca od kad sam im ostavio objektiv, još nitko me nije kontaktirao, još nisam dobio niti objektiv niti novce. A radi se o 700 eur. Odustao sam od komunikacije s njima jer nema nikakvog smisla, a već sam potrošio previše na telefone, a košta i gorivo i parking do tamo.
Objektiv mi više ne treba, ali bi molio za savjet kako doći do svojih novaca. Iz Zaštite potrošača me upućuju na Sud časti, koji je kao besplatan jer ide na trošak države, ali koliko sam čitao iskustva po netu, taj Sud časti kad donese odluku opet nema garancije da će ovi ispoštovat odluku jer ih ne mogu zakonski prisilit na to pa ne znam je li ima smisla gubit vrijeme na to? Isto tako su me uputili na prijavu državnom inspektoratu a opet ovi se bave samo kontrolom povrede propisa, nemaju veze s povratom novaca. Mene samo zanima kako doći do svojih novaca, jer nemam puno volje se natezat s njima niti s ikim drugim. Po portalima se nedavno pisalo o ovrhama koje građani mogu podnjeti prema firmama za neisplatu plaća i sl. pa je li možda tako nešto se može i u ovom slučaju?