View Single Post
Staro 16.08.2013., 21:06   #4
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Heh, za to je više problem u hardweru. Naime koliko me pamćenje služi a možda se varam od xp.a se ne može direktno pristupat portovima. Druga stvar je sama pločica za upravljanje i onda šta radit s njom. Tipa mi smo imali motoriće koje smo spajali na nju itd., ali programiranje se svodilo na otvaranje i zatvaranje portova.

U danapnje doba možda postoje kakvi kitovi sa usb sučeljem i možda nekim lcd displayem malim ili nešro u tom stilu.

Legići su zgodni što dolaze sa svim elementima. Imaju centralnu jedinicu za programiranje, senzore i motore. Tako da je s njima moguće poprilično pokrit ajno reć i ulaza i izlaza.

Al sve to ovisi šta malog zanima, ako radi igricu možda ne bi bilo loše istražit što želi programirat?

Do koje razine je savladao paradigmu samog programiranja, počet sa knjigama o osnovama programiranja?

Inače same knjige o C jeziku nisu predebele za osnovne pojmove ipak je to jednostavni programski jezik, a dodatne funkcije se uvijek lqko pročitaju na netu.

Dok s druge strane objektno orijentirani jezici . Ili C# ....

Bottom line:
Što klinca zanima ? Samo programiranje ili i robotika. Tipa ako radi igricu možda mu neće bit zanimljivo slagat robota i programirat ga.
Forace je offline   Reply With Quote