Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.08.2013., 17:15   #6974
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Zacaklil bi ti se i novcanik kad bi par puta stisnul gas..
Zasto? Ja osobno u ovih mojih 15.5g za volanom,a radim prilicne km godisnje u odnosu na prosjek u hr, imam redovno jednaku potrosnju na autima od 75ks s mojim tempom voznje,u usporedbi sa autima sa 140-150ks. Namijenjao sam se auta (50ak vlastitih,plus stotine kupljenih i prodanih kod starog). Npr fiat 1.6 s klimom,prosjek 10l,prije toga volvo s40 2.0 140ks,avg 10l, prije njega astra sport 136ks,avg 10l,prije nje vectra 115ks,avg 10l, prije nje fiat 70ks,opet 10l. Potrosnju uvijek mjerim punim tankom,napravim odredjeni broj km pa opet pun do cepa,a tocenu kolicinu i prijedjene km pisem za svoje aute od.prvog dana,tak da ne lupetam podatke s neta nego ono sto sam vozio i placao sam. A najgore ti je kad se naviknes na jak auto,voziti se jednim rezimom i osjecajem za pretjecanje i sve,pa kupis upol slabiji auto,pa ga stisces konstantno a on ne ide... ko sto rekoh ranije,tezina noge je tu bitan faktor ponajprije,ali i omjeri ks i kg u autu svakako. Npr a4 audi 1.6 100ks vise trosi kombinirano nego 1.8t 150ks,testirano xx puta i na autoputu i ovako po gradu, vectra 1.6 16v vs 2.0 16v ista stvar,itd. Primjera bezbroj. Ljudi kupe slabiji auto u velikoj kistri,pa placu za potrosnju,pogotovo ak vole stisnut tu i tam...