Citiraj:
Autor ALiEN17
kemijati ću sa 15V adapterom od laptop punjača pa da vidimo kako će to ići / izdržati, mislim da su živi škart ovi adapteri sa ebaya, takav sam i ja dobio sa tom trakom, naravno da piše 2A na naljepnici ali to nema veze za zdravom pameću, nisam ni siguran unutra dali ima šta osim plastičnog oklopa  to je lagano kao pero... škart živi...
...znači pokušati ću spojiti na adapter od laptopa - dali mogu šta tako zapaliti / napraviti štetu? pizdarija jeste u tome šta mi odemo iz kuće van, pustimo upaljeno svjetlo - led (tako smo radili sa onom 3528) i nema nas po par sati... eh sada, ako tako stvari stoje, troškovi vamo tamo, ionako sam full refund dobio - odem u elektromaterijal i kupim set sa neonkom / upaljačem / starterom / šta već ide sve u tom kompletu i spojim na 220V i mirna bosna  - ali kažem, više mi se ovako sviđa kao LED strip rasvjeta, ovako je vrh extra 
|
Ako pregaranje LED-ica nije šteta, onda ne znam

31 mA i 25 mA se ne čini kao strašna razlika, ali LED-icama itekako igra ulogu.
U slučaju da znaš kako držati lemilicu u ruci, evo ti ideja za izuzetno jednostavno rješenje - kupiš četiri 1N5408 diode ispravljačice u Chipoteci (ili slične, bitno da su za struju od 2 A), polemiš ih zajedno tako da provode u istom smjeru i spojiš u seriju s trakom. Svaka dioda će uzrokovati pad napona od ~0,7 V i s četiri komada se spustiš s 15 na sigurnih ~12,2 V