Citiraj:
Autor 1v@n
Ma sve 5. Letimično sam gledao i očekivao tipičnu automatik šinu ili kratku ručicu. Vozim semi-auto, pa sam navikao da to puno manje mjesta zauzima i nema kožni dio.
Usput da te pitam, zapeo sam za E46 compacta i cabria.
Compact - 316, 318td
Cabrio - 318ci
Bitne razlike (osim estetskih) između facelift i "starog" modela?
Compact mi se jedino sviđa faceliftan, dok mi je cabrio bolji prije.
Trenutno istražujem tržište. Cijena vani bi trebala biti oko 6-7k€, a razlika do 10 za dovođenje u savršeno stanje.
Imaš kakva iskustva sa slabim točkama i sl. Gdje gledati, što gledati itd...
Pitam na BMW forumu i tamo se sve svodi na "kaj će ti 4 cilindra, to ne ide nikam, samo 2.5 i 3.0" 
Koliko god da tupim da ne želim auto u kategoriji preko 110kW i zbog potrošnje i zbog osiguranja, registracije i sl..
Nemam bonus kod osiguranja jer bi bio prvi auto registriran na mene, pa je ogroman trošak i to.
|
Misliš coupea i cabria?
Compact je baš ono, klasa za sebe totalno, mini

Compacta ima od starog frend, 5-6g već, kupio rabljenog, mladog, al 320td, nikad, al baš nikad nikakvih problema s njim. Budući da je 318td, isti motor (2.0d) u osnovi, samo s 'manjom' turbinom, dakle, preporuka za njega ako pričamo o compactu. Coupea imaš u 320cd izvedbi, opet preporuka za njega

Cabrio, taj 318ci je sasvim ok, pogotovo 2002 (ili 2001.-a) nadalje, sa redizajnom motora, malo više ks (143 ak se ne varam, da sad ne guglam bzvz), potrošnja ti je 7-11L, nekvarljivi i pouzdani motori, taman za cruisanje sa cabriom

A ovo za spike sa 6cyl motorima, jebg, to je navika još s početka osamdesetih i buma sa 6cyl motorima koji i dan danas traju i pružaju vrhunsku zabavu, tako da svaki iole zadrti bmw fan će tako pričati (i sam sa takav bio godinama, ali godine i materijalna situacija čine svoje, danas bi radije imao nekog 530d u kući

(opet šestak, al nvm

), ili ako bi bio skromniji 320d), tako da se na to uopće nemoj obazirat, pogotovo na bmw forumu. Ponajprije što je jedinstveno kod šestaka je zvuk

, ali rekoh već, za cabrio je jedan 318ci sasvim dovoljan