16.08.2013., 13:34
|
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Autor Dizel
Ovak, našao sam si Scenic 1.6 16V i Scenic 2.0T 16V, e sad koja bi okvirna bila razlika u potrošnji i registraciji za oba, prvi ima oko 112 KS, a drugi oko 165 KS, i potrošnja je vjerovatno veća nego u Meganeu s istim mašinama jer su Scenic serije dosta teže i manje aerodinamične.
Ovaj za 1.6 16V traži 4600 eura i ok je stanje, drugi vlasnik, 170.000km uvezo ga 2011 iz njemačke i regan je još 4 mjeseca, problem je jer je lik iz Rijeke, a ne da mi se do tamo vozikat iz Slavonije
Ovaj za 2.0T 16V traži 6500 eura, top stanje, prvi vlasnik, isto 170.000km i regan još godinu dana, ovaj je u Osijeku i blizu mi je jako.
Fala na pomoći 
|
Da ja uzimam, meni bi bilo preslabo ovih 112KS u Scenicu. Mojim stilom vožnje vjerojatno bi trošio i više od ovog sa 165KS. Ovisi kako voziš i koliko km radiš. Budući da si u Slavoniji vjerojatno nećeš imat jako puno opako gradske vožnje (gužve, stani-kreni, itd...) i može se fino spustit potrošnja. Pogotovo na 2.0T jer ima fini moment od niskih okretaja. Mislim da su po potrošnji jako blizu. Teško je sad govorit jer bi oba trebala vozit ista osoba istim putem da se vidi stvarna razlika.
2.0T:
Citiraj:
Sto se potrosnje tice meni ne moras pricati koliko trosi 1.9 dci jer sam ga vozio 4 godine prije ovog Scenica i njegova potrosnja u gradu je izmedju 7.5 i 8.5 litara, a 2.0T trosi izmedju 11 i 12 L tako da neznam gdje si izvukao tu duplo vecu potrosnju.
Na otvorenoj cesti je razlika jos manja...ako ides ekstremno malo trositi 1.9 dci najmanje sto sam ja uspio bilo je 4.1 L, a 2.0T oko 6.5 L...posto ja vozim kombinirano u omjeru 70% otvorena cesta i 30% grad prosjek sa 2.0T mi se krece oko 8.5 L dok mi je sa 1.9 dci bio 6.5 L...
|
Jest da je fino skuplji ovaj Scenic iz Osijeka, al o njemu se stvano sve zna. Ulje svakih 15k, veliki servis na 100k, nikakvi dodatni kvarovi. Treba stavit na papir još ove dodatne zimske gume i felge i pribrojit put do Rijeke da se dođe do konačnih cifri. Ja bi još zbrojio cijenu registracije i police osiguranja u onaj 1.6. Ne znam dal si se regao na RKH pa da pročitaš povijest auta. Ovaj prvi može bit bilo što... Tko zna kako je održavan kroz ta dva vlasnika. Može bit sjajan, a može bit krš. A i taj 2.0T je jedan od najboljih Renaultovih motora.
|
|
|