Citiraj:
Autor ivo_k
ne, ali koristiti nesigurni i zastarjeli softver kojem je istekla podrska u poslovne svrhe nije nesto sto ozbiljne firme zele.
nitko ne kaze da treba kupiti nove windowse, fala bogu postoji i macos i linux...
|
Kakve veze ima koliko je star i/ili siguran software, koji pogoni stroj i nije nikako vezan na mrežu i nema načina prebaciti nešto sa/na njega pomoću usb/fdd/lan/wlan-a?
Programi, za njega, se rade na laptopu, koji nema wlan, a usb/cd-rom/lan su onemogućeni.
Uostalom, za sigurnost sustava se (barem mi) ne oslanjamo na MS, nego na hardverski firewall i cjelokupno antivirus rješenje.
Zadivljujuće je da nema gluposti, niti blizu, kao kod kućnih korisnika. Ne reinstalira se sistem svako malo jer se ne puni glupostima. Računalo radi ono za, što je predviđeno, a korisnik ne može ništa pokidati. Ako fizički pokida, postoji zamjena, koja spremno čeka bisere

.
Citiraj:
Autor ivo_k
... i kao sto rekoh, ozbiljne firme ne zele imati softver bez podrske.
|
Ozbiljne firme kupuju software koji i kad im treba. Ako netko prestane davati podršku za nešto, to nije automatski povod za izmjenu kompletnog sustava. Znam da je to preporučljivo, ali objasni ti to upravi i računovodstvu.
Mi se koljemo/borimo samo za ono što nam stvarno jako treba, a samo u nekim slučajevima nam prođe upgrade software-a. Npr, exchange, office, AutoCAD, Unigraphics, Windows, ali samo na računalima koja nisu vezana uz strojeve. Kad su strojevi u pitanju, ide sistem "ako radi, ne popravljaj". To je stav uprave i ne ide protiv toga

.