View Single Post
Staro 13.08.2013., 16:11   #421
theobromine
Premium
Moj komp

theobromine's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Koristim h90 na i5-3570k, za ozbiljniji overclock trebaš još jedan hladnjak u push pullu. 140 mm hladnjak iz corsairovog kompleta bio je najglasniji ventilator na 1000 okretaja u mom setupu tako da sam stavio 2x nzxt 140 LB (hladnjaci s krakena x40) u push pull spojeno kao intake, vrte se na oko 800 okretaja preko fan kontrolera (ovo je skoro nečujni setup) i na 4,2 GHz drže komp u prime95 torture testu nakon sat vremena oko 75C, a recimo crysis 3 nakon sat vremena ne dosegne više od 65C na temperaturi sobe oko 26C.
Hladnjak sam postavio tek prije par dana tak da nisam još došao do plafona overclocka, ali za 4,7 G proc treba 1,4 V, tu se ventovi moraju vrtiti oko 1400-1500 okretaja u push/pullu da na prime95 torture testu temperature držim do 80C. Inače nzxt ventovi se vrte do 2000 okretaja, sve iznad 1650 uzrokuje krvarenje iz ušiju
Odlično bi bilo kad bi odmah mogao montirati dva noctua NF-A14 FLX ventilatora za najtiši/najefikasnijii rad. Ali to je dodatnih 370 kuna na cijenu coolera i moraš kupiti dodatne vijke za postavljanje drugog ventilatora jer corsair ih nije stavio u komplet - btw njihovi vijci nisu standardni zato ih dodatno prodaju na web sajtu. Kako bi koristio M4x35 vijke morao sam urezati M4 navoj na hladnjaku, jer dimenzije njihovih vijaka nisam našao u tri dućana. Kod h90 moraš još paziti da ga imaš gdje montirati jer je 140 mm mount. Kod instalacije nisam naletio na probleme, montaža bloka na proc je išla bez problema.

h80i ima deblji hladnjak i deblje cijevi, dolazi sa 2 SP ventilatora od 120mm koji se vrte do max 2700 okretaja. Vjerojatno je glasniji od push pulla na h90, ali ima softversko podešavanje vrtnje tako da ti ne treba fan kontroler za obuzdavanje glasnoće.

Mislim da nećeš biti zadovoljan s h55, nisam ga koristio, ali ekipa s overclock foruma je dosta razočarana jer jeftiniji zračni hladnjaci hlade bolje ili barem isto.

Sve u svemu closed loop vodena hlađenja su u konačnici skuplja od zračnih mrcina, ne daju neke ludo bolje rezultate na standardnim naponima/frekvencijama, ali kod overclocka se osjeti razlika. Prije sam koristio Mugen 3 PCGH edition, imao je 2 stupnja bolje idle temperature, ali nije se mogao nositi s overclockom iznad 4,2-4,3 GHz. Mugen je skoro duplo jeftiniji, e sad da li se isplati dati toliko više za parsto megaherca ovisi o tebi

Zadnje izmijenjeno od: theobromine. 13.08.2013. u 16:29.
theobromine je offline   Reply With Quote