Citiraj:
Autor Sam Fischer
Ne bih se bas slozio s tobom glede klokanja NB-a, clock NB-a blagonaklono djeluje na brzinu rama(memory read), a i znam da se recimo dosta osjeti i u cinebenchu, ne sjecam se egzaktnih brojki, ali znam ima utjecaja...
Sto hocu rec, ova platforma moze profitirati od NB clocka.
|
Naravno da ima utjecaja jer ipak se dize frekvencija NB-a ali to su takve male i neprimjetne razlike a i uostalom to se samo primjeti kod renderiranja ili nekog benchmark-a. Ako ces riskirat sa stabilnoscu sustava radi 10sec brzeg rendera onda svaka cast...Klokao sam sve sta se moglo klokat i najisplativije je uvijek frekvenciju cpu-a dizat, ostalo su sporedne stvari koje ne utjecu bas na sveukupne perfomanse ili utjecu na neki segment perfomansi tipa render ili bench...po mom misljenju jednostavno je premali pomak da bi bilo isplativo dizat frekvenciju NB-a.
Edit : evo iskopao sam neke moje bencheve...
Prvi je sa cpu na 4400mhz i ram i NB na stock.
KLIK
Drugi je sa cpu na 4400mhz i ram na 1720mhz i NB na 2365mhz-
KLIK
Kao sto se vidi pomak je "minimalan" i po mojem skromnom misljenju je neisplativo klokat NB....
Edit 2 : evo pronasao sam bas bench kada sam testirao kolika je razlika klokajuci samo NB...
Evo
SLIKA sa NB na 2ghz
i evo
SLIKA sa NB na 2.4ghz
Razlika je doslovce u sekundama....ako gledamo trajanje rendera....
Citiraj:
Autor kasko
Ajde pusti OCCT jedno 2-3 sata da vidim jel to stabilno, ili mene uvijek zatekne neki losi primjerak procesora...
|
Ja imam odlican primjerak.
EVO najvisi takt koji sam uspio na zraku. Imam i negdje slike od testiranja sa prime95,occt ali ih nemrem nac....stavit cu opet da se testira pa cu ubacit u ovaj post screenshot.