Citiraj:
Autor MadBoY
Ja bi radije kupio automobil od privatne osobe jer mogu vise spustiti cijenu nego kad kupujem od neke auto-kuce, plus sto je vjerojatno u puno boljem stanju nego neki koji je sluzio kao sluzbeno vozilo ili rent a car.
|
Prošle nedjelje sam na njemačkoj TV gledao prilog o tome. Napravili su kontrolu par takvih vozila i pokazalo se da su u odličnom stanju, puni opreme, dobro održavani (detaljni tehnički pregled, kemijska analiza motornog ulja,...) i niže cijene u odnosu na tržišne. Naime, rent-a-car firmama je ispravan auto bitan jer ako ostavi klijenta na cesti zbog kvara, to mu je dodatni trošak i negativna reklama te zbog toga vrše mini preglede praktički nakon svakog klijenta. Osim toga, praksa velikih kuća je da mijenjaju auto dosta često (čak i nakon 6 mjeseci), tako da je kupovina takvog auta prilično isplativa i sigurna kombinacija.
@gilbert
Moj favorit je Yar(an)is. Benzinac 3 cilindra ne troši skoro ništa, a dizel još i manje. Nešto je skuplji od konkurencije, ali je nepoderiv. Vozio sam prvu generaciju (benzinac, 4 cilindara, 68KS) 10g., 130k km - 0 kvarova. Potrošnja nikad preko 6l, a ganjao sam ga i derao nemilice. Osobni rekord brzine u njemu - 171km/h (po njegovom satu).