Moj citat sa drugoga foruma. Ideja kako sam vecinski rijesio problem interneta i brzine za opet najmanje novaca.(da ne kupujem opremu i probleme sa postavljanjem)
Da se nadovezem na alcatel one touch y580d. Kupio sam doticni usb 3g router.
Mogu samo reci da nikada uzivotu nisam imao bolje iskusto sa routerom. Sve radi savrseno i brzo.
Stvarcica je manja od mobitela, jako lagana, ima svoju bateriju tako da ga mozete premjestati gdije god zelite,
wifi signal je izuzetno jak ako govorimo o tako malo uredjaju koji nema na sebi vanjsku antenu.
Sinhronizira se sam i samo paljene se odvija dosta brzo. Brze nego na adsl routeru.
Web sucenje je isto tako jako ljepo, jednostano i pregledno jedo od boljih koje sam vidio ima sve sto prosjecnom korisniku treba da vidi i promjeni.
3 g signal hvata solidno ali bih volio da ima mogucnost vanjske antene.
Stavio sam 3g router odmah ispod krova u kuci i puno mi se poboljso i signal a i brzina interneta. Na t comu u mjestu popovec(Sesvete) imam 4-5 od mogucih 5 crtica.
U postocima neznam koliko jer nema taj podatak ali gledano sa mobitelom preko network signal info imam samo 50 posto signala makar mobitel pokazuje pet crtica.
Brzina je izmedju 9-11 mbita a udaljenost oko 400 metara od odasiljaca.
Isto tako otiso sam pa testiro ali samo sa mobitelom (galaxy s3) 200 metara od repetitora stime da nije bilo prepreke nikakve i signal je dosao do max 71 posto.
Brzina u dva testiranja je bila preko 13 mbita u DL a u UP 2,5mbita. Sto znaci signal da je signal jako vazan u postocima a ne crticama.
Nije dovoljno da imate 5 crtica na routeru, mobu, sticku ili necemu drugome vec da i vidite odasiljac bez prepreka i onda mozete imati max brzine.
Na sve ovo gore dolazite do zakljucka. Ako nemozete imati adls(nema mjesta na centrali kao u mome slucaju,
daleko ste od centrale pa i brzina bi bila mala a internet vam netreba bas svaki dan da skidate jako puno nego svaki drugi treci dan).
t com i vip imaju opciju na mobilnom internetu. Uzmete najmanju pretplatu i onda mozete aktiirati za 10kn dnevno 20 gb prometa.
Ako je pretplata 50kn i 15 dana u mjesecu aktivirate po 10 kn to je 200kn mjesecno a imate preko 10 mbita net.
Znaci recimo kao pravi flat (ako vam je dosta 20 gb dnevno).
Cak i postoji mogucnost na mobilnom djelomicnog pravog flat paketa za razumnu cijenu bez da vam skidaju brzinu na 64kbita nakon par gb prometa koliko imate u pretplati.
Sory na povecem tekstu ali nadam se da ce ljudim pomoci ovaj info.