Forum se uglavnom koristi za savjete, rješavanje problema i sl. Ali za promjenu namjera mi je bila da nekima olakšam boravak u Zoni, pa sam preveo par viceva, koji kruže na 'Skadovsku' i 'Janovu'.
Dvije Krvopije razgovaraju: “Slušaj, kako loviš stalkere?” “Pa, kad nekog uočim počnem kružiti u velikom krugu oko njega. Pet minuta kasnije smanjim krugove, a nakon pet minuta, napadnem.” “To nema smisla, dovraga, zašto ga odmah ne napadneš?” “Ne shvaćas poantu, kompa! Sigurno sam ga mogao odmah napasti, ali bi onda morao pojesti više govana.”
Slobodnjak se žali doktoru u «Janovu» da se u zadnje vrijeme ne osjeća dobro. “Trebao bi piti čaj od trava, sigurno će ti pomoći.”, doktor mu je rekao nakon pregleda. “Piti?”, upita Slobodnjak, šokiran, “Zar sam bio u krivu cijelo vrijeme? Mislio sam da moram to pušiti...”
Jedan stari Djuti vojnik priča unuci o svojim avanturama. “Jednom sam se morao boriti protiv deset mutiranih veprova, sam samcat.” “Ali djede, prošle si godine rekao pet.” “Tada si bila premlada da čujes strašnu istinu.”
Vojnik stacioniran u Kordonu sa svojim zapovjednikom: “Gospodine, ljudi bi htjeli gledati televiziju.” “Pa, zašto ne, mogu je gledati. Ali, ne smiju je uključiti.”
Dva stalkera razgovaraju: “Znaš, ja uvijek sa sobom nosim sliku punice kad idem u napad u Zoni.” “Zašto, dovraga?” “Zašto? Zona je surovo mjesto, hladno, blato, anomalije, mutanti... Kad pogledam sliku, sve mi počinje izgledati ljepše.”
Stalker je sreo odred vojnika koji su nosili dugački sanduk u Kordon. “Što to nosite?”, upita stalker. “To je vojna tajna.” “Oh, oprostite, nisam znao.”, reće stalker, “I, usput, je li sanduk težak?” “Naravno da je težak, pun je bombi i streljiva za južni kontrolni punkt.”