Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.08.2013., 17:13   #6809
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Za krepat mi je kad se osiguravatelji ili bankari koji nisu zadnjih 20-ak godina plaćali ni porez na dobit ni PDV žale na-probleme
Lol koji padobranac, moderator pa lupa neprovjerene peezdarije.

Postoji ti nešto što se zove porez na premiju osiguranja, koji iznosi 15% već duugi niz godina . I taj porez se plaća ODMAH po izdavanju police osiguranja, bez obzira je li naplata police bila odmah odjednom ili na 3-5-6-10 rata. A porez na dobit uredno plaćaju svi manageri koji su dioničari u firmi
Ili bi ti da se izjednači stopa poreza financijskim institucijama kao što su osiguravajuća društva koja moraju uplatiti desetke milijuna kuna garancijskih fondova (mislim da je 40 milja početni, al nisam sad na poslu da mogu točno provjeriti) samo da bi krenuli u rad, sa šverc komerc granama kao što je trgovina koje ne moraju garantirati ništa niti isplaćuju išta poslije?
Mislim da bi prije ovakvih uleta trebao se barem informirati osnovno o nekim stvarima, a štoviše, niti topic nije o bankama koje si spomenuo....