Citiraj:
Autor c-shadow
Hoćeš reći da će sad za svaku štetu trebati zapisnik i alkotest?
Što se mene tiče super, samo policija još uvijek ne izlazi baš rado vani za sitnice.
A što spada po "manju štetu" i kako to odrediti odmah nakon nezgode?
Znači, niti ja kao vozač niti djelatnici osiguranja u petak popodne nismo mogli utvrditi radi li se o manjoj ili većoj šteti, nismo mi majstori.
|
Zakonski da, policijski zapisnik i alkotest su obavezni, naplata štete bez njih je samo dobra volja osiguravatelja prema osiguraniku.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Bit ce to još gore kada dođu osiguravajuca društva sa policama od 80 jura. 
|
Ooo da, već i sad ima problema dugogodišnjih sa ovim slabo zastupljenim osiguranjima, od nepostojanja ureda pa čekanja na izlazak procjenitelja, do nedostatnih sredstava u fondovima za isplatu šteta.
Citiraj:
Autor GT3
imam pitanje vezano za kasko. prije 3 godine, kupio sam novi auto i odmah napravio kasko. tokom zime se ostetila hauba i prednje plastike od kamencica koje bacaju zbog snjega. nisu to strasno, ali na pra mjesta je skunit lak do lima. prijavio sam na kasko i dobio lakiranje branika i haube, ali sam uzeo lovu (oko 1400kn). ostecenja sam prekrio sa stikom, original od Fiata i to je to. Ono sto me zanima, jel problem ako ja svake godine prijavim "istu" stetu, jer ce opet preko zime pljstati soder po autu i biti ce ostecenja, a vidi se da su stara popravljena? Znaci, nije da prijavljujem ista ostecenja, ali su nastala na isti nacin. hvala
|
Fotografije svake štete se arhiviraju te se uspoređuju, a posebno se obraća pažnja na to da se ne isplaćuju duple odštete za ista oštećenja. Znači u tvom slučaju ako se pojave nova oštećenja na drugom mjestu imaš potpuno pravo na odštetu. Može ti jedino dat odbitnu franšizu ako je to skrpareno baš da se vidi da nije ranija šteta sanirana kako treba, ali to baš mora bit preočito da bi se išlo na takav odnos prema klijentu.