Bit ce tocno godina dana da konstantno koristim Gigamaster medije, nabavljive u znanom medija ducanu u Ilici.
Prvo sam ih uzimao za peri deri snimanje za druge, no sad sam i sam poceo snimati osobne stvari, (Filmovi, TV rec...)
U autu mi svakodnevno sviraju u dva changera upravo Gigamasteri. (Backup Kucnih CD-a) iz dana u dan, u torturi temepraturnih promjena, prasine i svega sto takvo okruzenje nosi. Nikakvih problema nisam imao.
Ljudima kojima sam snimio nista, pojedini koji u prasini stoje na polici, svi citljivi, cak sam i sa RAM-om manje se poceo razbacivati
jer je cijena bezobrazno dobra.
100 komada (4x) DVD-R = 160-tak kuna.
10 komada (4x) DVD-R = 16 kn
Dobio sam razna ocitanja za proizvodjaca, (pozitivna...Plasmon,Yuden, do uknown)
Firma ima vrlo tih profil obracanja na svoje medije, ali nista lose jos nisam iscitao o tom mediju, dapace, u svim relacijama se spominje naglaseno dobra citljivost u svim uredjajima. Realno gledajuci, dobro uskladisten Gigamaster, po mogucnosti u nekom ormaru ili dubokoj ladici odolit ce vremenu, jer iovako ionako evolutivni skok novog medija (Blue xy) ce jednostavno biti novi backup za postojece.
Par Blue Rajko medija od recimo 20-40GB popapat ce sve na sebe i tako cekati nove generacije nadajmo se SDVD-RAM-a od 80GB
Primite na znanje vi koji razbijate glavu o vasim MM fajlama.