Citiraj:
Autor jopis
Isto kako je i od početka godine obavezan alkotest i policijski zapisnik kad se prijavljuje šteta po kasku, dakle biti će vrlo lako utvrditi gdje je auto razbijen i kako. (doduše još uvijek se toga gore ne pridržava rigorozno za manje štete, koje se i dalje rješavaju bez zadrtog držanja propisa, tj traženja zapisnika i alkotesta, ali to nitko ne zna do kad).
|
Hoćeš reći da će sad za svaku štetu trebati zapisnik i alkotest?
Što se mene tiče super, samo policija još uvijek ne izlazi baš rado vani za sitnice.
A što spada po "manju štetu" i kako to odrediti odmah nakon nezgode?
Imao sam iskustvo s kaskom od prije par godina, nakon driftanja van ceste razbijena prednja maska, naizgled manja šteta. Odšlepali su me do ovlaštenog servisa jer se zadnja lijeva guma izula s felge (duga priča zašto), inače auto u voznom stanju. Odmah zovem žensku u osiguranje kod koje sam radio kasko, objasnim što je, pitam da li treba alkotest i policijski zapisnik da i to obavim, veli ne treba za manje štete. Odem prijaviti štetu u poslovnicu koja je 200m od servisa i ispričam sve, isto kažu ne treba. Dođe račun od nekih 8-9k kn (ne znam točno koliko je bilo). Osiguranje mi šalje dopis da nisam napravio alkotest i da ne priznaju, tj. priznaju ali moram učestvovati s 20% jer se radi o velikoj šteti.
Nakon moje žalbe i argumentacije da sam od 2 njihova djelatnika dobio informaciju da to ne treba, priznali su i pokrili cijeli popravak. E, sad, možda su išli starom metodom "ako prođe prođe". Druga je priča što sam ja vidio samo razbijen branik, a u servisu utvrdili da je pukao i neki nosač kilera i naravno mijenjali sve u kompletu što je diglo cijenu popravka. Znači, niti ja kao vozač niti djelatnici osiguranja u petak popodne nismo mogli utvrditi radi li se o manjoj ili većoj šteti, nismo mi majstori.