Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.08.2013., 22:10   #6787
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Malo sam pogledal i tak se krecu i za ostale aute u ovlastenim servisima, origigi. S obzirom da se taj autic zadnje 4 godine drnda samo po gradu nije lose ni izdrazlo. Ak bu i tak novi potrajal 135 tisuca, isplati se dat vise. Zadnjih godinu i dva mjeseca me auto kostal 600 i net kuna, servis pa je nekaj moralo jer je to dosta malo za odrzavanje. Ukupni trosak kvarova, dva manja kvara, oko 2500kn u 7 i pol godina. Inace mi se prije njega nikad nije pokavrio ni jedan auto, na taj nacin, jesu pregarale zarulje na Micekima i sl. gluposti. 15 + godina. Lazem je otisal alternator na Toyoti ali mi je auto pokazal kvar a ja sam mislio da se to bezveze gori tak da me mali kvar od 200,300kn, ispal dosta.
Svaka čast, imaš sreće sa autekima.
Kad te već tako dobro služi bez kvarova, neka mu je onda ovlašteni sa "originalnim" ležajem, iako je vjerojatno prepakirani SKF.

Gledam to što pišeš i razmišljam što se je dešavalo sa obiteljskim i službenim autima unazad 10+ godina koliko ih pamtim/pratim što se događa.. Od hiperturaže (Rover), samozapaljenja auta (Mitsubishi), pucanja remenja i zamjene motora (Volvo), razletavanja getribe (automatske (Mercedes, Volvo) i ručne (Mitsubishi)), krepnutih kompresora klime (Volvo, Renault) do onih malo manje ozbiljnih (novčano ) i predvidljivih - zamjene kvačila, dijelova ovjesa i tih "potrošnih" stvari. Peugeot ima hrpu mušica al ne sjećam se da je bilo nešto ozbiljno na njemu, a već broji 9 godina. Osim što je sad puko kanalni remen. Remenje nam puca samo na onim autima koji se održavaju po striktnim pravilima ovlaštenih servisa. Volvo, Peugeot, Rover, Mitsubishi su uzeti novi, ostalo je rabljeno. I jedino je Volvo profitirao od garancije, skoro sve je na garanciju mijenjano - i motor i getriba.
Opel je bio najstariji ('93) al zato i najjednostavniji sa najjeftinijim kvarovima.
IcyTexx je offline   Reply With Quote