View Single Post
Staro 06.08.2013., 16:28   #1505
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Slažem se sa radeonom i sa tobom, ali sa radeonom potpuno, a sa tobom djelomično. Djelomično glede pojasa.
Ako ja vozim, a pijem, auto onda lijepo prespava kod kolege, a ja idem kući pješke. To se ne događa često jer ionako idem biciklom ili pješke. Ako je pak kolega daleko, onda i ja prespavam. Inače uopće ne idem na feštu, ako nema tko voziti trijezan.
Što se tiče pojasa, ja bih to isto kažnjavao strogo i to uvijek. Za svjetla bih isto vratio non-stop upaljena 365 dana u godini. Baš je sad problem, po suncu, primjetiti auto na 2-3km, ako ideš prema suncu, a on nema svjetla. Majstori ne pale svjetla ni u 20:30, jer "oni dobro vide", a ja vidim samo sunce .

Možda će mi se netko smijati, ali ja upalim auto, upalim svjetla, povežem se, natjeram suvožača/čicu da se poveže i tek onda auto ide nekuda. Makar to bilo par metara. Sudjelovao sam u prometnoj 6 metara od kuće pa sam malo paranoičan, što se toga tiče.
Tip se zakucao sa 80 km/h u bratića. Njemu ne igra ulogu što smo se mi piomakli tek 6 metara i što on nema prednost i što ne smije voziti 80 u zoni 30.

Ljudi, vežite se, palite svjetla, nemojte piti i ne letite po cesti. To, što ja vozim 140 na autoputu (pri obilaženju 150) nije ni blizu opasno kao alkohol u krvi. Naravno da je opasno, ali ne puno opasnije od 130, koliko je propisano.

Meni se ljudi već godinama smiju i zaje**vaju me, kad ostavim auto negdje (na neplaniranoj fešti), ali ne dam se. Nije me toliko strah da se meni nešto ne dogodi, kazne me ni najmanje nije strah, u cijeloj priči. Strah me da ne napravim neko sranje nekome drugome. To bi svako trebao pomisliti kad sjeda u auto pod utjecajem alkohola. "Što ako nekoga ubijem?". To me uvijek spriječi vožnje, kad popijem pivce/dva, iako se ne osjećam pijan.
Došlo je do krive interpretacije onoga što sam napisao. Od kada sam položio, nikada nisam krenuo a da se nisam zavezao, ono što sam htio reći jest da bi uvijek i u svakoj prigodi kažnjavao za alkohol bez ikakvih kompromisa, dok sam primjer pojasa naveo kao situaciju gdje bi policija mogla progledati kroz prste. Dakle, od 1000 nesreća, vjerojatno u 998 pojas glavu čuva i zato se i vežem