View Single Post
Staro 05.08.2013., 17:58   #4432
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Da li kupovati novo napajanje ili je dovoljno i ono staro?

Trenutna konfiguracija -> Buduća konfiguracija

CPU: C2D E6300 -> i5 3570k
MBO: ASUS P5B -> Asrock Z77
RAM: 2x1GB DDR2 -> 2x4GB DDR3
HDD: WD640GB Blue -> SSD 128GB + WD640GB Blue
VGA: Sapphire HD6670 512MB -> SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5
PSU: Coolermaster Extreme Power 430W - JonnyGuru recenzija

CM je do sada radio odlično, mislim da već broji 5. godinu, a kada sam ga kupovao tražio sam tiho napajanje. Sada ako dođe do kupovine novog napajanja išao bi na ipak jače rješenje od 550-600W, čisto da mi se ne dogodi ista situacija u sljedećih par godina.

Sljedeća napajanja su mi dostupna lokalno:

Silverstone Strider ST75F-P - 750W, 80plus Silver, trebao bi biti tih, mislim da ima vlasnika ovdje pa ako može potvrda, ali teški overkill po snazi.
SilverStone ST60F-ES - 80plus Bronze ako se dobro sjećam, po snazi i više nego dovoljno viška za bilo kakvu vratolomiju sa CrossFire-om u budućnosti, samo mi ne ulijeva povjerenje kao Seasonic.
Seasonic M12II SS-650AM - ne vidim mu mane osim bučnijeg ventilatora po većim opterećenjem, ali ako se tko susreo u radu ako može napisati nešto o tome. Čak je i Haswell ready, jaoo...

U Mostaru bi još mogao naći neki Thermaltake, mislim Smart serija, ali TT mi nikad nije bio nešto drag, te ostale Stridere, a sve ostalo bi morao kupovati online u BiH od raznoraznih trgovaca, a vidim i Seasonic zna praviti probleme pa bi to pokušao izbjeći.

Kućište u kojem će se sve ovo nalaziti je Fractal R4, a piše se da M12II ima kratke kabele, da li će to biti dovoljno za Fractala?

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 05.08.2013. u 18:03.
tOta je offline   Reply With Quote