Citiraj:
Autor Mar
"Problem" je šta je zakon vrlo izričit - možda ti sa 0.8 promila bolje voziš od većine sa 0.0, ali tako stoje stvari
Ti zakoni su napravljeni za ubiranje love kao i većina državnih zakona, nema to veze sa sigurnošću u prometu jer da je njih stvarno briga za sigurnost u prometu ne bi svaki kramp prolazija tehnički i 2/3 vozača ne bi nikad dobilo dozvolu 
|
Prvo je točno. Zakon je takav, ili ga se držiš ili kad te hape platiš. Simple as that.
I jesu i nisu. Da imamo 3 auta u cijeloj državi i da nema pješaka, možda bi i 1 promil bio normalan, ali ne možeš mi ne vidit dalje od haube čisto i pilotirat okolo k'o Fangio. To već izlazi iz granica normale.
Svaki kramp ni ne prolazi tehnički. Već sam se ljudima namijenjao potpuno ispravnih lajtunga od kočnica jer se "nadležnom organu učinilo da su truli", sa otpada skidao dijelove sa auta koji su u boljem stanju nego oni na koje su dijelovi išli, jer ih je neki snob bacio zato što ima noviji, da bi neka sirotinja mogla mjesečno pobrati jadnih 2500 Kn na radnom mjestu koje je 45 Km od kuće i tome slično. Ako hoće da svi imamo nove aute, neka nam to omoguće. Lako represijom po malom čovjeku.
Ukratko: nije u redu to što ločemo i vozimo. Ja sam to naučio na teži način ( Kazneni postupak, 2 godine bez "B", 2 godine uvjetne, auto rasprodan u dijelove), a na drugima je da nauče iz tuđe ili iz svoje greške, po vlastitom izboru. Preporučam prvi način, puno je bezbolniji i jeftiniji.