View Single Post
Staro 03.08.2013., 19:51   #1
sibica
Premium
Moj komp

sibica's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Problem sa fiksnim telefonom i ruterom

Imam sljedeći problem, pa bi trebao savjet. Do pred nekih 1-2 mj. u radnoj sobi sam imao osim kompjutera, spojen i fiksni telefon i fax. Fiksni tel. i fax. su bili analogni. Nakon što sam nabavio novi fax i novi fiksni telefon, naišao sam na probleme. Radi se naime o sljedećem: internetska veza puca sve u 16, a ako se i stabilizira, pukne nakon što primimo poziv na fiksni telefon i ne može se uspostaviti. Dakle, dok je većina uređaja bila analogna, sve je radilo normalno, dok sad sa ovim "novijim", digitalnim uređajima imam probleme. Došao je bio i tehničar T-Coma, ali se žurio kao da je popio šaku laksativa i nije napravio ništa, samo je rekao kako je izgleda previše uređaja spojeno na jednu telefonsku utičnicu. Isto tako mi je govorio kako bi trebao kupiti neku sklopku koja bi mogla pomoći...Da sumiram, treba mi neki vaš savjet kako riješiti nastali problem.Do sada je način spajanja bio:
1) ruter + tel/fax (analogni) u istu utičnicu - radilo je bez većih problema
2) ruter + print/scan/fax (digitalni) + tel. (digitalni) u istu utičnicu - ne radi, odnosno radi jako slabo

U linku ću staviti sklopku koju mi je pokazivao tehničar koju bi kao trebao nabaviti da bi to bolje radilo (mislim kako je to nešto slično ovome
http://www.chipoteka.hr/artikl/13811...6-4-pol-zenski

Ima li još neki drugi način kod kojega bi sve ove uređaje ukopčao u istu utičnicu?
P.S. VOIP još nemam aktiviran, do sada sam imao ruter ZYXEL, a sada sam dobio neki ADB
sibica je offline   Reply With Quote