Kupujem laptop po prvi put u životu i ne namjeravam ga imati predugo. Razlog kupnje - putujem na nešto manje od pola godine u inozemstvo i primarno ga uzimam za gledanje filmova i zaigrati tu i tamo nešto s time da mi nije cilj vrtiti Crysis 3 na ultra ali da mogu zaigrati nešto tipa Darksiders, Diablo 3, Witcher... barem na srednjim postavkama.
Cijena je do 4000kn (koja kn preko ako se pređe nije problem ali nije ni želja) i gledao sam Dell Inspiron 5521 u ADM-u kojeg je još prekjučer bilo, sada ga više nema tamo. OK, vidim ga u Svijetu Medija za 150kn više nego je bio u ADM-u
http://svijet-medija.hr/?q=product-p...5G-VGA2GL-SIL1
Pa sad, je li to dobra kupnja ili ima nešto bolje? Ne nužno ni jače ali omjer uloženog dobivenog. Rado bih spustio cijenu na ispod 4000kn pa ako ima nešto ne puno slabije ili uopće slabije, za manje love, može preporuka?
Stvar je da laptop uzimam samo iz razloga koji sam naveo i kad se vratim ću ga pokloniti sestri kojoj će pak služiti kao desktop replacement tako da mi mobilnost odn masa pa ni trajanje baterije nisu prioriteti, nego čisto ugodno gledanje filmova i solidno igranje par godina starijih igara. Iz istog razloga nisam ni informiran niti me zanimaju specifikacije jer me ni u budućnosti prijenosnici ne zanimaju pa ako može samo preporuka modela u nekom dućanu bez ikakve potrebe za objašnjavanjem zašto
EDIT:
Jel onaj Asus kojeg je Gilbert iznad stavio npr bolje rješenje?