View Single Post
Staro 01.08.2013., 19:06   #522
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Što znači da su mu svi prekidači takvi i da mu umjesto 10A vuče 11A umjesto 350 kuna (ili koliko već bio račun nije važno) imao bi 10% veći račun, u ovom slučaju 385 kuna.
mah, vracamo se na ovaj slucaj..... ja sam rekao generalno, za kontakte. ja ih pregledam svako malo kada mi je negdje cudno. ne pricam konkretno da je ovdje to slucaj, da je covjeku toliki racun zbog nase price.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Bi li mi tehnološki objasnio kako bi to povećalo jakost struje?

Grijat se neće zbog takvih snaga, dapače, nije to neka snaga. Grijanje na prekidaču može biti prisutno zbog lošeg kontakta (korozija zadnjih desetljeća ne dolazi toliko u obzir jer se koriste nekorodirajući materijali), a da dođe do takvih iskrenja najčašće cijela stvar ne bi dugo trajala na nekom elementu - prekidaču, samom bojleru.
hm. tehnoloski?
ne znam jesam li ja u zabludi, ali ako trosilo za svoj rad koristi (a to je fino kod grijaca, on guta npr 10A na 220V) 10A, znaci da kroz zice do njega dolazi - 10A. on toliko jede.
ta struja ide kroz prekidac, ako govorimo o bojleru, jer ja sam vidao samo bojlere koji idu (kupaonski) preko prekidaca. koji je keramicki. i ponavljam, meni se grijao fest dok ga nisam promjenio sa drugim keramickim.........

ali, ne moram govoriti da je veca temperatura - veci otpor. tj, na samoj tocki gdje se generira toplina automatski i nekakva potrosnja, moze se reci i da je to trosilo, zar ne? a dalje kroz taj prekidac ide struja prema trosilu........ stoga, zar nije trosilu (bojleru), za svoj rad koji je 10A, potrebno i dalje 10A? a ova tocka na prekidacu se grije poprilicno zbog loseg kontakta, cime dize i otpor, cime i povecava struju prema trosilu?

nemojte me krivo shvatiti, ja sam slaba struja. ali ako je tocka prolaza (kontakt) malen i nije onoliki koliki bi trebao biti za recimo 10A, zar to ne utjece na ukupni prolaz struje, automatski i potrosnju?

Burko je offline   Reply With Quote