View Single Post
Staro 01.08.2013., 10:02   #493
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor d0magoj_OS Pregled postova
dali postoji nekakav uređaj koji se može priključiti na utičnicu pa onda iz njega u uređaj koji bih mi očitavao trenutu potrošnju ili nešto slično ?
mjerac potrosnje struje. imas ih po masi supermarketa, od 100 do 150 kuna.

a ako te tjesi, i meni je toliki racun. istina, za kucu 9 x 9 metara, frizider, dvije kistre, protocni bojler u kuhinji, 80L u kupaoni, preko zime kalorifer / preko ljeta klima, tri kompa (sve LCD-i), LCD TV (iznenaduje me sto on npr vuce malo preko 80W, imam i ja mjerac potrosnje)........ uglavnom, nakupi se. kuha se na plin, pece se na struju. i mahom su sve stedne zarulje, osim u kupaoni gdje su previse krepavale (ja sam to pripisao vlagi).

iskopcaj sve uredaje pa vidi brojilo da li ide kuda. ako ide, negdje ti nesto vuce struju, moze biti na najobicnijem prekidacu, cak i uticnici. ja sam sve provjerio kod sebe, svi kontakti ocisceni i svi kontakti pritegnuti, svejedno .

Burko je offline   Reply With Quote