View Single Post
Staro 01.08.2013., 10:02   #4965
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Dakle priča ide ovako...

Prije otprilike dva tjedna kupio sam USB Flash Drive Kingston DT111/16GB @ Protis. Prvi (nazovimo ga tako) problem uočio sam nakon svega nekoliko sati kada sam (na moju veliku žalost) već bio udaljen nekih 80 kilometara od njihovog dućana. Naime ekipa je na kartonsku ambalažu od Kingstona zakeljila jamstveni list od (pazite sad ovo) Toshiba USB diska od 1TB koji je pod garancijom 24 mjeseca, a na njihovoj stranici stoji da je garancija na moj Kingston 60 mjeseci. Odlučio sam da mi se ne da gnjaviti oko toga, jer nikada u životu nisam imao problema s USB memorijama. Nakon par dana kopirao sam na njega neke datoteke i sve je na prvi pogled izgledalo uredno, no kasnije pola tih datoteka nisam nikako mogao otvoriti, a neke su čak i izgledale kao da sam ih označio sa CTRL + X, što naravno nisam učinio. Jučer piknem USB u računalo i dobijem info da ga moram formatirati prije korištenja. Ok, probam to napraviti i ne ide. Danas ujutro probam opet, ali ovaj put preko disk managementa @ Control Panel i USB se najnormalnije formatira. Nakon toga probam isto via desni klik @ My Computer, pa klik na format i opet sve uredno odradi.

Moje pitanje je šta da radim s ovim nepouzdanim Kingstonom? Ako sad ispadne da radi mogu me pilat da kenjam, a opet s druge strane nemam namjeru da koristim nepouzdan USB, jer takvo što nema nikakvog smisla.

Čovjek koji tamo radi rekao mi je da im ga donesem ili pošaljem i da ga oni zatim šalju u OS na dijagnostiku. Htio sam na te riječi otići tamo i demolirati im dućan, ali predomislio sam se jako brzo, jer USB koji košta 100 kuna nije vrijedan te zajebancije, no opet, ne želim im pokloniti te novce. Nije mi zgodno ići do njih dva (ili više puta) da to riješim, a nitko mi ne garantira da ću išta i riješiti na normalan i civiliziran način.

Zar taj čovjek koji tamo radi nije u stanju ustanoviti da li USB radi ili ne i dati mi drugi u zamjenu ili oni stvarno žele izgubiti još jednog kupca s tim posve nepotrebnim kompliciranjima koje mi troše vrijeme, novac i živce.

Da se razumijemo, ako su oni u stanju zauzeti stav da bi se netko zbog jednog pišljivog USB štapića natezao s njima u slučaju da je isti ispravan, onda stvarno nemam riječi i posvetit ću ostatak svog života tome da odvratim što je više moguće ljudi od kupnje u njihovom dućanu.

Dajte koji savjet kako da ovo rješim ili bar kako da im (legalno) zabiberim do daske.

Hvala!

The Man je offline   Reply With Quote