View Single Post
Staro 31.07.2013., 13:58   #464
Domi
-.
Moj komp

Domi's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Evo, nakon kaj sam unazad zadnje 2-3 godine stavljao MSE na kompove mojih ukućana (i nije bilo nikakvih problema; na svom laptopu MSE koristim otkad se pojavio negdje krajem 2009. godine), jučer sam skužio da se na tatinom laptopu (relativno nedavno formatiran, prije šest mjeseci) provukao neki virus koji je radio redirect linkova s Googlea.
MSE ga uopće nije prepoznao a skeniranjem, naravno, nije ništa pronađeno.
Zatim sam pokušao s Avastom; Avast je barem pri klikanju po Googleu uspio dići upozorenje kako se loadao site s malicioznim kodom, međutim također nije uspijevao ništa očistiti i pri skeniranju nije ništa pronalazio.
Prema uputama koje sam našao za slične štetočine, pokušao sam skenirati komp s raznim alatima za malware i rootkit - ništa nije pomoglo.

U konačnici je problem riješio NOD32 - instalirao sam trial verziju i on je odmah uspio otkriti i eliminirati štetočinu.

Iako već godinama osobno nisam imao nikakvih problema s virusima, nakon ovakvog ishoda s MSE (i kako nekako sve čšće nalijećem na negativne komentare o njegovoj detekciji) nekako sve više naginjem drugim rješenjima...