Da, al to za mene, jer redovito imam samo po par mil golda (30ak mil najviše), je ogromno sranje. Znači bilo koji upgrade će me koštati znatno više, a najezda itema od 30ak mil će bit sve veća, sve teže će biti prodati, a cijene će opet padati, a ne rasti kao što ti tvrdiš. Zakon ponude i potražnje. Blagi porast cijena prvih par dana igranja nije ni blizu tvoje kalkulacije da će se cijena itema povećati tih, recimo, pet puta. Bit će kao kad su povećali gold stack na 10mil, cijene se nisu gotovo uopće promijenile, bar ne za mene koji promatra neke iteme za jedva guranje mp5+. Echo od 100mil je ostao oko 100mil (uz tendenciju pada od 20mil kroz idućih mjesec dana), tako da ti ta priča ne igra. Nemam itema koji vrijedi 2bil pa da bi sad vrijedio 10bil.
O tom se radi, o jednom prosječnom igraču Diabla 2 kojeg je svaki unique drop veselio te je naivno nastavio s tom tradicijom i u D3 te skonto da tog osjećaja više nema.
Odavno sam rekao da se na Diablo 3 Auction Houseu mogao napraviti doktorat o otvaranju i razvoju novog tržišta. Fascinantno je koliko se poklapa s većinom real-life faktora i uvjeta.
--
usput, kako se kreću cijene igre u prodaji (npr da sad želim prodati igru) sa solidno opremljena 2-3 lika...
Barb gonja mp10, monk mp7, wd mp6. Ovi ostali su tu, oprema kako sam igrao do mp5, samo se nešto preseli s ostalih likova. Dosta gemova s obzirom da su svi craftani samo od onog što mi je dropalo.
Uz napomenu da imam CE i da bih dao cijelu kutiju.