View Single Post
Staro 29.07.2013., 17:42   #2194
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor d0magoj_OS Pregled postova
opet me ljudi znaju bolje nego ja sam
znaš ovaj,....ja sam kupio psa da mi bude član obitelji i prijatelj,ne da ga vodim kao ukras na izložbe sa papirima,da ga držim u boxu,udaram....staffordi su agresivni XD XD prije 3 dana odrasli dečko ( 3 godine ) stafford se šeta bez povoca,nisam ga nikad vidio,počeo trčati prema njemu i kad sma došao blizu pas se bacio na pod i počeo igrati,....toliko o agresivnom psu,..pas postane agresivan kada je vlasnik agresivan i svi ovi papiri i pravila neće nikome ništa pomoći kada će uvijek biti debila koji uzimaju pse kako im se prdne...a bez brige,protekle 4 godine sanjam o psu,čitam o dresuri i pripremam se,jedino što neznam je oko veterinara ali to ni nemoram znati više kada mi je vetosan sve lijepo objasnio
Nadam se da se nisi naljutio jer sam sve napisao bona fide.
Činjenica je da si jako mlad, da ti je to prvi pas u životu i da je ta pasmina na popisu opasnih. Nije taj popis sastavljen bez veze već su ga radili upravo stručnjaci - kinolozi.
Ako ne zadovoljavaš bilo koji od uvjeta iz navedenog pravilnika ne bi smio držati staforda.
Želio bih da ti odgoj psa pođe za rukom i jednako tako da se ne skanjuješ potražiti savjet nekog iskusnog trenera ili uzgajivača.
Kad se piše o opasnim pasminama pasa obično većini pada na pamet nekakav mogući incident s napadom na dijete ili čovjeka.
Nemoj zaboraviti da jednako tako vlasnik odgovara za napad na drugog psa , naravno pod određenim uvjetima.
Moj je prijatelj imao kujicu bull terijerku koja mi je od veselja pri dolasku skakala u naručje i morao sam je nositi dvorištem uz neizbježne "puse" po licu...
Njezina dobrohotnost prema ljudima nije ju spriječila da jednu mini pudlicu doslovce rastavi na nekoliko dijelova.

Po zakonu, svaki je pas opasna stvar i svaki je vlasnik odgovoran pred zakonom za sve loše što njegov pas počini čovjeku, njegovoj imovini i drugim životinjama.