Evo malo osvrta na A800
Čvrst je, ne škripi nigdje i jako dobro sjeda u ruku, iako sam mislio da će mi bit prevelik. Poklopac je od one ultra elastične plastike, i izgleda kao da bi bez problema preživio pad
Digitizer je također plastičan, što je s jedne strane super (radi elastike), a s druge podložan većem grebanju nego staklo (nisam probao), koje pak puca.
Sviđa mi se što je stražnji dio onako malo izbočen, izgleda kao da je prednji dio mobitela već umetnut u case.
Za one osnovne stvari kao što su pozivi i poruke je odličan. Slušalica je dovoljno glasna, a zvučnik je pak i preglasan (u isto vrijeme zvuk je začudo čist), ali ne frljim ga skroz jer nema potrebe, a i ne želim riskirat da ne odapne membrana. Izlaz sa sluške je dobar i jak - bez problema fura 32 Ω sluške.
Prvi utor za SIM podržava 3G, drugi ne. 3G na T-Mobilu (bonbon) radi normalno (3 sata na probi), inače sam na 2G uvijek na svakom mobitelu. Signal je onako kako treba i bit, i u slučaju mobilne mreže i WLAN-a.
Dobio sam ga rootanog (minideal), s maknutim kineskim pizdarijama, stavljenim Apex launcherom i Google Playom (tako se šalje po defaultu). Zaista je responzivan, ovih 512 MB RAM-a se u radu i ne kuži (ništa manje ne štekari ni Galaxy Tab 2 sa 1GB RAM-a), sve dok se ne pogleda u specifikacije
Ekran
Iako rezolucija 480*854 na 4.5 incha (~220 DPI) djeluje malo, prikaz je stvarno vrlo dobar. Ekran je vrlo dobro vidljiv na suncu, a pošto je IPS - ima i jako široke kuteve gledanja (u teoriji i u praksi).
GPS
Out of the box lockanje satelita nisam koristio, nego sam stavio moddani gps config, upalio GPS, otvorio iGO i čekao lockanje sa balkona zgrade otprilike 2-3 minute (prvo lockanje, sa A-GPSom i WLAN-om). Drugo lockanje sam išao testirati za nekih 2 sata sa samim GPS-om, a pronašao je 7 satelita u roku dvadesetak sekundi, od čega je 5 bilo "zelenih" za otprilike minutu. (GPS je testiran isključivo s balkona, ne u pokretu. Točnost je vrlo dobra - pokazao je dvaput točnu lokaciju u valjda milimetar).
EDIT: Testirao sam ga danas i u vožnji - lock na 6 satelita u roku 2-3 minute, uz vrlo dobru točnost i upaljenim samo GPS-om (bez podatkovnog prometa).
Kamera
Long story short - ima i puno boljih

Kao što sam već rekao, mislim da je u pitanju prevelika kompresija slika. Možda bi moglo bit ispravljeno ubuduće, pošto je community iz dana u dan sve veći (kako za Lenovo mobitele, tako i općenito za "kineske mobitele").
Da ne duljim, evo jedna makro i jedna normalna:
Video snimanje je ok, ništa spektakularno.
Baterija
Iznimno sam zadovoljan! Trenutno je na 54%, od 0:00 i sa skoro stalnim prčkanjem, 20-ak minuta poziva, spojen WLAN-om stalno, uz sinkronizaciju sa 3 maila (svakih 10 minuta), itd... Konkretne podatke o potrošnji nemam, izgleda da sam isključio opciju logova preko aplikacije "Pimp my ROM"

(3G je isključen od prvog punjenja, ne igraju se ni igre)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sve u svemu, mobitel po mojoj mjeri. Trebao mi je "radni konj" na kojeg neću imat brige, da ne bi zaradio kakvu crticu/ogrebotinu ili se razbio kao staklo). Ostali kriteriji su bili da ima dobar ekran, da mogu pregledavati dokumente sa maila bez štekarenja, uz brz odaziv i da zadovoljava osnovne uvjete mobitela što bi trebao svaki mobitel - znači dobar zvučnik (ovaj je i više nego dobar), dobra slušalica (također i više nego dobra) i bez štekarenja pri pozivima, pregledavanjima maila i slično.
Moram priznat da sa Androidom nisam baš na "ti", te da sam ga do nabavke Galaxy Taba i izbjegavao. (preferiram Windows Mobile/Phone)
Ukupan trošak:
644 kune ($106) (nije išao na carinu, naručen 15.7. - 25.7. došao na kućnu adresu)
Bundle: mobitel, papirologija (na kineskom

), slušalice, USB kabel (čini se kvalitetan - dosta je debel), punjač/ispravljač + EU adapter (malo mi je čudan, ali radi normalno), screen protector (nije najbolji, ali radi svoj posao), te plastični case (također radi svoj posao, ali prvom prilikom uzimam neki silikonski).
Pros:
- vrlo dobar ekran (rezolucija/kvaliteta prikaza)
- kvaliteta izrade (plastika koja nigdje ne "žvače", elastična, matirana tako da se crtice ne bi trebale vidjeti)
- baterija!
- cijena (omjer uloženo/dobiveno)
- utor za SD karticu (smiješno što ovo moram napisat pod prednosti u današnje vrijeme, no tako stvari stoje)
- 2 SIM-a (meni nepotrebno, no nekima zasigurno jako dobro dođe)
Cons:
- bljeskalica! (znao sam da je nema i jako će mi faliti zbog situacija kad mi treba "oštro" svijetlo za pizdarije, ne za slikanje)
- plastični ekran (kao što rekoh, sigurno podložan grebanju, no s druge strane se neće raspast pri neplaniranom padu kao staklo)
- 512 MB RAM (zaista neprimjetno, no rezerva od još 512 MB ne bi škodila)
Definitivno dajem preporuku za A800!