View Single Post
Staro 25.07.2013., 04:23   #3012
Mad_Duke
Guest

Mrzim se ovak rano probuditi.

Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Hm, RAW sa 32 GB - android - sense - apps? I to sa ovakvom kamerom, ne hvala. Video je OK. Nista spektakularno, ni losiji ni bolji od S4. Rucno fokusiranje tijekom video snimanja je koma, bolje ne diraj. Sto se nocne fotografije tice, daje svijelije rezultate od konkurencije (i bolje dok gledas na ekranu mobitela), al kad vec kazes da ne volis nerealan izgled (pogotovo boje) onda te to ne bi trebalo zadovoljiti.

Ja sam se pomirio da moram kupiti i nekog dobrog kompakta prije nego sam narucio One.
Boje su mi skroz normalne, a htio bih opciju RAW-a. Koga briga koliko prostora ima. Biraš JPEG quality normal-high-superior ili kako već i onda još nek bude opcija RAW. Kao uvijek, nije mi jasno zašto bi bilo tko normalan bio protiv ekstra mogućnost makar ju ne koristio. Sve fotke prebacim na komp, prođem sa irfanom nabrzaka, pobrišem loše, glupe... i provrtim ostatak u photoshopu. Za nekoliko minuta sredim si boje kako hoću (whitebalance i slične stvari bi bile puno bolje uz RAW ali jebga) i to je to.

U video snimanju daje svjetlije (bolje) rezultate od konkurencije i to dok gledam na plazmi ili dellu doma isto kao što daje bolje i na ekranu moba. Kakve veze ima ekran moba sa ovom činjenicom mi nije jasno.

Svaki dobar kompt će pojesti ove mobitele. Jedina alternativa bi bila da se bace kao Nokia u veće senzore (ajde već jednom) ali i kod njih mi smeta prevelika pixelaža pošto 40+ mpxa jednostavno ima manje benefita nego da srede kakvih dobrih 8-12 mpxa jer nema tog softwarea koji će bolje napraviti posao od fizički većih pixela, pogotovo u low lightu. Kompakt ne nosim navečer van sa sobom pa mi ne igra ulogu.

Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Ma ne kukam, samo mi je zao sto Oneu fali tako malo da bude odlican mobitel. Da sam kupio S4 vidio bi onda sta je kukanje. One je u svim ostalim aspektima (naravno, kad ugasis beats audio i utaknes dobre slusalice, i maknes usljivi blinkfeed) vrhunski smartphone.
Beats Audio daje jednostavno bolje rezultate sa speakerphoneom. Nemam komentara ako to netko ne čuje, pogotovo kaj jako lijepo izvuče vokal iz šuma, ali eto. Ne moramo se slagati ali za ovo imaš on-off gumb. Kaj nije korisno?

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
One je fenomenalan htc. Da se mene pita, idući htc bi bio manji od ovoga sa istim ili većim ekranom. Ultrapixel je fenomenalna stvar ali treba bar duplo više mpx za zahtjevnije korisnike..
Zadržati 2zvučnika, smanjiti broj jezgri jer su nepotrebne i veliki potrošači. Isto tako smanjiti taktove jezgre, nema potrebe za ovakvim visokim taktovima. (pregrijavanje) Microsd proširenje mi ništa ne predstavlja, više mi znači povećati unutarnju memoriju telefona.
Više manje to je to. Da, ja bi vratio kuciste od htc one x, ovaj aluminij mi se ne sviđa. Dakle ima prostora za poboljšanja a i uvijek će biti. Uglavnom svaki novi htc je veliki napredak u odnosu na stari flagship. Neka tako i ostane.

Ja sam svog očistio od bezveznih aplikacija, gotovo sve što mi nikada neće koristiti. Spustio sam jezgre na 1.3ghz i ugasio 2 jezgre. UV za 200mv i mob leti a ne troši ništa struje. Baterija traje danima.
Imati utor za microSD je UVIJEK prednost, a ne mana koliko god imao prostora na internoj memoriji. Kao da je problem napraviti utor sa strane kao za mali SIM.

Zašto gasiti jezgre i smanjivati clock? Evo ga, imaš snagu. Ako si toliko zagrižen možeš napraviti upravo to što si napravio. Meni recimo ne pada na pamet ubijati jezgre. Undervolt mali da (samo ako je rock stabilan), smanjiti top clock da (po mogućnosti sa jednostavnim toggleom u opcijama, a vidi...). Ako ulazim u aplikaciju (inače mi tak "spavaju" ostale jezgre većinu vremena) hoću da ako aplikacija nešto treba da može skočiti, uključiti jezgre (automatski) i završiti posao što prije. A to se događa. Tako i onako radio i ekran su ti potrošaći preko kojih nemreš preći da si Isus. Ovo su često nuance koje ja recimo kod svog načina korištenja ne mogu nikako skužiti. Undervolting, gašenje jezgri i smanjivanje clocka sve skupa bi mi značilo u slučaju da koristim malo mobitel i da mi baterija drži dva dana bar (što je nemoguće sa mojim načinom korištenja). Ali eto. Svatko ima svoj način korištenja i ovo o čem pričaš NIKAD neće biti implementirano jer ljudi hoće brzi mob sa brzim UI-om. Prednost je kaj ti to možeš sam napraviti ako hoćeš, a to si i napravio.

Evo ti kako izgleda stock rom na Samsung Galaxy S2 u praktički konstantnom full standbyu bez da sam skoro pa taknuo mobitel sa godinu i 9 mjeseci starom baterijom (a punio sam ju i praznio skoro do kraja svaki prokleti dan valjda godinu i pol bez prestanka, a ovo ostalo nadopunjavao).
http://www.pohrani.com/f/3y/Hc/2vGVM...-07-22-19-.png
Kaj mi znači ta brojka? Apsolutno ništa!

Slažem se za aluminij. Koliko god bio "cool" ja bi htio rađe onu dobru staru kvalitetnu gumiranu poleđinu. Grip mi je jednostavno bolji (i uvijek će biti) kaj god netko rekao. Staklo i aluminij su meni gore solucije, ali to je isto stvar ukusa.

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 25.07.2013. u 04:32.