Samsung Chromebook Series 3
Nisam siguran ulazi li ovo točno pod kategoriju "laptopi" al neka

Uglavnom, kupio sam Samsungov Chromebook iz Kande..donio ga bratić od cure, pa sam izbjegao svu carinu i davanja

cijena u kunama je nešto manje od 1500kn..za početak, dvoumio sam se između ovog modela i nešto jeftinijeg Acer-ovog..odlučio sam se za Samsung ponajprije zbog boljeg dizajna (znam da zvučim ko žena) i kvalitete izrade, iako je Acer hardwareski nešto malo jači. U početku sam za funkciju za koju koristim Chromebook htio kupiti neki 11 ili 13 inčni ultrabook..ali pošto mi je u principu trebalo samo nešto malo, lagano i dovoljno snažno da surfam na internetu i ponekad natipkam koju stranicu teksta Chromebook se činio kao bolji izbor, nego davati 3 ili 4 puta veću lovu za nešto što će obavljati isti posao..
Dakle, dizajn je stvarno za pohvalu..uređaj se lako zamjeni za neki puno skuplji i iako je rađen potpuno od plastike, malo neiskusnije oko će ga zamjeniti za aluminij..tipkovnica je odlična, hod tipki je kratak, tih i dosta je ugodno tipkat..jedini problem je što je ovaj primjerak kanadski pa imam američki layout

( al naikvnut ću se..trackpada sam vidio i boljih, ali responzivan je i sasvim oke..ekran je oštar..HD ready rezolucija za 11 inča je više nego dovoljno, ali boje i kontrasti su vjerojatno mogli biti bolji..čitao sam da su kutevi gledanja užasna i očekivao sam to, ali sada kada ga imam ne čine se toliko loši..ne bih rekao da su išta lošiji od 90% ekrana laptopa iz niže i srednje klase..
Performanse još više-manje ispitujem..bez problema vrti 5-6 tabova otvorenih istovremeno i bez problema vrti flash reklame i slične gluposti na stranicama..skrolanje je najčešće lijepo i bez zastajkivanja, iako se na težim stranicama može pojaviti poneki kratki lag, al ništa zbog čega bi poludili..video na jutubu radi dobro.. 720p na cijelom ekranu će raditi super, 1080p također, uz možda pokoji lag, al opet ništa strašno..eto toliko za sada

nisam siguran ima li još itko chromebook, ali moja prva iskustva su pozitivna..vidit ćemo za koji tjedan kad se hype malo smiri šta će biti