Citiraj:
Autor skitnica
To sto je vama dvojici kamera OK, koja je losija nego na 10 godina starim Nokijama (imam N95 jos uvijek i lako mi je usporediti da 4 supermultiturboultra pixela na One daje losiju fotografiju od 5Mpix na N95 i puno losiju od 3 godine stare Xperie) je odraz neobjektivnosti uzrokovan ogromnim novcima koje ste platili za mobitel.
A sad se vas dvojica zagrlite i pjevajte kako vam je kamera na vasem skupom mobitelu super, mozda vam se i ja pridruzim, bit ce mi lakse 
|
Olabavi sinko. Kamera je među najboljim od svih Android flahshipova po noći te daje odlične rezultate kod video snimanja. Ono što meni treba 90% vremena. Za po danu je bzvz i gora od hrpe toga. To se zna. Nitko ne tvrdi suprotno.
Meni više smeta kaj ne koristi LED za fokus kak spada po noći prije okidanja (istina, izludilo bi onog kojeg slikaš, ali opcija bi bila oke). Isto vrijedi za exposure setting.
Zapravo, najviše me živcira kod tih kamera (svih) kaj nemreš fotkati u RAW-u. Pomoglo bi dosta. Jest, smanjilo bi burst rate, ali to mi nije toliko važno.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Ono što mogu reći o Oneovoj kameri je to da me je iznenadila koliko je loša u dynamic rangeu il kak se to zove. Čim se pojavi neki izvor svjetlosti malo jači od okoline, slike ispadaju užasno loše. Po tome mi je katastrofa i po danu i po noći kad bude neki izvor svjetlosti.
Meni je kamera katastrofa kako god uzmeš. Uspoređujem to sa iPhone 5 kojeg sam koristio pol godine prije Onea. Moguće da je to do CyanogenModa al svejedno. Ili se trebam naviknut na to i više razmišljat prije nego što okinem fotku.
Budem slikao koju da pokažem što mislim.
|
Ja sam primjetio po danu samo. Po noći mi je super. Iako, po danu ako fotkam nešto (ala krajolik) još od S2 fotkam u HDR-u (ali program da mi baš okine tri fotke) jer svi imaju katastrofalan range pa kasnije ove kad imam vremena ih samo fjuzam. Ne volim nerealan izgled, nego samo da mi povrati detalje u sjenama, te da mi nebo ne bude spaljeno.