Pa gle, ja idem ovom metodom - ako igram supporta, moram napraviti sve što je u mojoj moći da našem adc omogućim free farm, da wardam područje kako ne bi popili gank, da ga sustainam hp/mana (ako to imam) i da ne uzimam minione.
Jednostavno nemam para da radim build koji je drugačiji od philostone/sightstone/shurelya + wardovi. Od toga proizlazi da nemam damage, niti bilo kakav drugačiji utjecaj na igru osim wardova i utilityja.
Znači, ne mogu kerijati game.
Ako želim kerijati game, to znači da moram 1. uzimati farmu 2. ubijati champione 3. učiniti našeg adc slabijim što će nas late game koštati partije... mislim, bar je dosada uvijek tako bilo.
btw jungler može kerijati gejm ako ide na ofenzivni build. No, to je dvosjekli mač ako u timu nemaš nikoga tko je tanky, nema tko initiateati fight i svi umirete instantno (osim ako niste heavy dmg cc team). Previše je tu uvjeta. Ja sam se pomirio da kada igram jungle radim isključivo bulwarke/golem spirit/nekakve randuine, lockete, spirit visage itd itd... tu nemam damage za ownati ali imam dovoljno hp-a da preživim svu silu damagea enemy teama i olakšam našem adc-u posao.
npr1 npr2 iz ovih buildova se vidi da ne idem kerijati s junglerom jer mi je to još opasnije nego ići na siguran build.