View Single Post
Staro 24.07.2013., 09:19   #595
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Svi smo mi svjesni da su Kinezi rizik, ali kad pogledaš šta dobiješ za lovu (mob u rangu S4 za 1.500kn tj. 3x jeftiniji) i šta kod nas možeš dobiti za isti iznos, onda te zaboli jedna stvar za neke sitne greškice. Glavno da su počeli izbacivati mobače. Vremenom će se popraviti kontrola kvalitete proizvodnje.
Isto tako očekujem da bi dio njih mogao otvoriti filijalu/podružnicu u EU što bi nam puno olakšalo RMA. Kvaka je u tome da mi sada razgovaramo sa trgovcima, a ne proizvođačima i tu je glavni problem. Kad bi RMA direktno proizvođačima, vjerojatno bi sami uvidjeli da im se isplati pojačati kontrolu kvalitete i tako smanjiti broj reklamacija.
Pa, kriminalna kamera, izgreban display, zakurac GPS i nisu baš sitnice. OK, GPS ne koristim baš često, ali kameru da. Na display uvijek pazim i tovarim SP na mobove čim ih iznesem iz kutije i ne želim da mi out of box bude izgreban.
1 godina garancije negdje daleko daleko od EU mi je također stvar koja nije sitnica.

Ali vjerujem da se sve ovo popravi što si ti rekao, i cijene će porasti, ne vjerujem da ćeš imati mob za 1200 kn, 5", Quad, 13 MP camera i 2GB RAM-a onda.

No dobro, živi bili pa vidjeli. Za 2 godine kad ću kupovati novi mob, vidjeti ću gdje su dogurali. Za sada i dalje preferiram "skupe i renomirane" marke koje mogu kupiti u EU, poslati na servis bilo gdje u EU sa garancijom od 2 godine u EU. Meni se Xperia Z usrala. I morao sam ju poslati na RMA. A kakve sam sreće da mi 60% uređaja u životu krepalo, vjerojatno bi mi se dogodilo i sa tim čajnizom.

I trenutno nema kineza koji bi mi mogao zamjeniti Xperiu Z. Ako tebi ima koji ti može zamjeniti SGS3, go for it
Brko je offline