Tema: Ubuntu Edge
View Single Post
Staro 24.07.2013., 01:01   #25
Mad_Duke
Guest

Pa svakom svoje. Meni je to cool kao alternativa nekakva, ali, iskreno rađe ću 2014. iskeširati za jeftini Nexus 4 mobač pa onda ubosti krajem godine sa novim die shrinkom, početkom 2015. nekakav hybrid ultrabook/tablet sa 4 jezge i 256 gig SSD-om.

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
je možda ciljana skupina za navedeni uređaj ovaj forum? je ciljana skupina neka država poput naše?
Ciljana skupina je upravo ovaj forum.

Mislim da Canonical ima dobar pistup u kontekstu da ovo neće biti uređaj za svakoga. (govorim ako ga uspiju napraviti) Nego samo za ljude sa ovakvih foruma. Jedino na taj način si mogu priuštiti razvoj ovako nečeg, a da ne moraju prodati brutalne količine kao Apple i Samsung. Zapravo, idu stopama Applea i napadaju High-End vrh i to iznad onoga što Apple napada.

Svojevremeno sam napisao da mu budućnost leži na tome da uzme najbolje od Android iskustva jer treba iskoristiti tu ogromnu riznicu znanja. U prvom redu tu je mogućnost korištenja Android appova (Done). Na taj način ljudi koji uzmu ovaj uređaj osim da zadovolje geeka, odnosno napredne funkcije istog svejedno mogu uživati u normalnim social... aplikacijama day-to-day koje se već poliraju godinama na Androidu. Ono gdje je Nokia fejlala u startu.

Ali upravo zbog ovog pristupa druga strana medalje, koja će omogućiti da jednog dana dosegnu veliki broj korisnika bi bio dobar support za portanje dotičnog na najpopularnije Android telefone.

Što se tiče cijene. Nakon toga bi mogli probati ići preko operatera te nuditi "subvencionirano" uređaj kao alternativu kućnog kompa. Recimo paket sa mišom i tipkarušom i onda ti doma treba "samo monitor"...

U svakom slučaju, još je to daleko od obične bete, kamoli finalnog i funkcionalnog uređaja. Vidjet ćemo gdje će završiti sve to.
  Reply With Quote