Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 22.07.2013., 23:17   #929
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor lastsamurai Pregled postova
kada skupim pare planiram si kupiti novi cd player ,pojacalo i slusalice
planiram kupiti komponente radi jazza
imam jako veliki problem sa izolacijom pa bi htio kupiti dj slusalice(zatvorene)
posto su mi rekli da te od svih najmanje zvuka ispustaju van
sada me zanima koja je razlika izmedju hifi i dj slusalica sto se kvalitete zvuka tice
isplati li se slusati jazz preko dj slusalica ili moram kupiti one klasicne hifi slusalice koje su namijenjeni
za liniju, da li dj slusalice imaju kraci vijek trajanja i mogu li ih satima na glavi imati,koje su osnovne razlike medju njima
Imam AKG K171 slušalice i te se uklapaju u ovo "zatvorene dj slušalice za slušanje jazza".
http://www.zzounds.com/item--AKGK171STUDIO

Zvuk je i više nego OK, guram ih preko EMU 0202 USB zvučne koja ih tjera bez problema. Imam i DIY pojačace za njih ali ga koristim samo za duže slušanje.
Izolacija je savršena; van ništa ne curi a unutra si odsječen od okolnog svijeta. Zvuk kvalitetom ništa ne zaostaje za AKG-ima slične cijene koje nisu zatvorene.
Minus je udobnost; nakon sat vremena uho se već dobro oznoji i ovisno i o obliku ušne školjke može biti i neugodno.
Meni je trebalo pola godine da se naviknem, sad ih držim po 2-3 sata bez problema.
Ostale slične modele nisam probao ali i s ovim se da izvuči zaključak da jazz i dj slušalice idu zajedno....naravno ne s nekim Dr.Dre igrarijama nego ozbiljnijim firmama.

Zadnje izmijenjeno od: newalss. 23.07.2013. u 19:19.
newalss je offline   Reply With Quote