View Single Post
Staro 20.07.2013., 19:07   #1
Flake
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
tablet se ne može spojiti na wifi

Zdravo,

danas sam kupio tablet, Prestigio 5579D, i imam problem sa spajanjem na wifi.

Svi ostali uređaji mogu da se spoje na internet osim tableta. U prvih sat vremena korištenja sam mogao vidjeti svoj ssid ali evo već par sati ne vidim* niti jedan obližnji ruter u kvartu.
*Zapravo vidim samo jedan a to je moj ssid od virtuelnog rutera na kompjuteru ali se ne mogu spojiti ni na njega, ali eto bar ga vidim.

Ruter je Linksys E900 i radi na 2.4GHz (što androidi više vole od 5GHz) i podržava wireless b/g/n standarde isto kao i tablet.

Umjesto zadane postavke da ruter radi samo na b/g standardu stavio sam da radi na sva 3 standarda (mixed - b/g/n). I to je jedino što sam uočio što bi moglo zadavati probleme tako da više nemam što izmijeniti na njemu jer ostali uređaji rade i radili su prije te postavke sasvim ok.

Što se tiče samog tableta probao sam ga više puta resetirati, ručno unositi postavke te umjesto dhcp-a ručno unijeti adrese ali bez uspjeha jer uopće 'ne vidi' ruter, kao da se ne nalazi 5 metara od mene.

Konfiguracije rutera i tableta možete vidjeti na linkovima koje sam dao. Da bacim tablet u smeće ili?
Flake je offline   Reply With Quote