Pozdrav ljudi,
Trebao bi konfiguraciju do 3500kn.
Komp će se koristiti primarno za programiranje (dosta dignutih servera i servisa), photoshop, illustrator, i slični alati što gutaju memoriju, par sati tjedno igranja nezahtjevnih igara.
Monitor i ostalu periferiju imam. Optički drive mi nije potreban. OC i hardcore gaming me ne zanimaju.
Treba mi samo kanta sa relativno kvalitetnim komponentama (koliko to budžet dopušta) koje će se moći uklopiti u buduće nadogradnje.
Za buduće nadogradnje planiram: SSD obavezno, rama ako bude potrebno i grafičku ako bude potrebno.
Što se tiče grafičke - ne znam koliko su stvarno dobre intelove CPU integrirane grafičke u svakodnevnom radu (kvaliteta slike, gledanje fullhd filmova, itd), ali koliko sam gledao na youtube, mogu se čak igrati neke igre relativno novijeg datuma na low detaljima i manjoj rezoluciji, što mi je prihvatljivo jer se svejedno ne planiram previše igrati. Možda bi mi bilo pametnije uzeti bolji CPU pa kasnije kupiti neku grafičku srednje klase ? Ili da odmah uzmem neku grafičku ?
Važno mi je da komp bude što je moguće tiši, da ima HDMI i da imam prostora za buduće nadogradnje koje sam gore naveo.
Nadam se da nisam previše zakomplicirao sa zahtjevima
Puno hvala.