View Single Post
Staro 19.07.2013., 06:57   #606
Full Throttle
Premium
Moj komp
 
Full Throttle's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 857
Citiraj:
Autor konig_karl Pregled postova
pa i hr.duo ima voip. moj savjet bi bio da pricekas da osvane t-comov dslam negdje blize jer ovo gušenje govori da si bar 4 km dalje od centrale. pretpostavljam da ni vodovi nisu podzemni nego zračni pa su krpani svako malo i pitanje je kak ce to raditi. ako nis ak ti sad padne dsl ostaje ti analogni telefon, s voipom toga nema.

nacuo sam da HT planira do kraja godine maknuti sve analogne linije i uvesti voip jer im stare centrale stvaraju vise gubitaka nego dobiti. pretpostavljam da ce alternativni operateri dobit jos neki dulji rok za prebacivanje.
da hr.duo ima voip ali je ostvaren na drugačiji način. analogna linija dolazi do utičnice, pa ide kroz spliter, a ova nova tehnologija pušta digitalnu liniju iz centrale pa ju netreba splitati.
uglavnom udaljen sam od centrale oko 9km, katastrofa. imal sam na početku i brzinu od 1.7 mbita al je tokom godina sve više korisnika pa se stanje na parici pogoršava. al naravno ne odbijaju nove korisnike a neku mini centralu isto nebi izgradili.

P.S. baš sam razgovaral sa susjedom koji veli da je videl kable dok se nedavno kopalo neš i veli da na glavnom vodu za selo optički kabel ali neki skroz tanki profil. jel to moguće uopće ili on vidi bijele miševe?

Zadnje izmijenjeno od: Full Throttle. 19.07.2013. u 07:04.
Full Throttle je offline   Reply With Quote