Tema: Simcity 5
View Single Post
Staro 17.07.2013., 20:02   #126
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Može mala pomoć?

Uspio sam napokon dovesti jedan grad u red, koliko-toliko i sad me proganja jedan problem.

Konstantno se javlja problem manjka radnika, iako u onim RC stupcima sve stoji na otprilike 1/3 osim commercial koji je na dnu.
Kada kliknem na populaciju, pa details, tamo vidim da imam oko 2500 nepopunjenih low-wealth radnih mjesta i oko 2000 nepopunjenih high-wealth radnih mjesta.
U gradu ima cca 100,000 ljudi.
Nije mi to baš jasno iz više razloga:
1. U gradu imam samo dva high-wealth komercijalna tornja, sve drugo su mid-wealth. Komercijale nemam puno i rasporedio sam je po Residential zoni.
2. Sve stanovništvo je mid-wealth ili high-wealth, low-wealth uopće nemam, možda par onih kućica samo koje nemaju mjesta za proširit se.
3. Nemam niti jednu low-wealth komercijalnu zgradu u gradu, tako da ne kužim otkud ta nepopunjena low-wealth radna mjesta.
4. Neke tvornice mi javljaju nedostatak radnika, a istovremeno neka kućanstva propadaju zbog nedostatka posla. S time da imam svega 3 velike high-tech tvornice u gradu, i par manjih. Industrijska zona mi je smiješno mala za toliki grad, a ne pokazuje neki industrial demand. Uz toliko ljudi i toliki grad, te 3 najveće tvornice se konstantno naizmjence zatvaraju jer nemaju radnike.

Što se tiće edukacije, tech level je na 2.5 a education skoro pun, imam University sa Engineering odjelom.

Imate li kakvu ideju o čemu se radi i kako da se riješim toga?
Buni me to što se vrijedosti sukobljavaju, poništavaju jedna drugu, jednostavno nema smisla. Npr, imam 2000 nepopunjenih high-wealth radnih mjesta, a u gradu ta jedina dva high-wealth tornja komercijale posluju odlično, imaju ogromni profit i ništa se ne žale
Atrax je offline   Reply With Quote