View Single Post
Staro 17.07.2013., 11:14   #1
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Rootkit problem

Prije desetak godina su mi počela sranja na kompu. Sranja tipa zamijena tipaka misa, ili promjena podesenja titlova u video plejeru, ili nadjem otpakirane fajlove koje sam tek skinuo zapakirane. Posumnjao sam na hakera, ali nije mi bilo jasno kako to radi. Raznorazna sranja tog tipa su se nastavila vec preko deset godina, no nikad nikakva financijska steta, samo prcanje. S obzirom da sam mijenjao kompove komplet, on bi me valjda locirao po ip adresi, kad bih nesto napisao na usenetu. I sad mi je vec lagano prekipjelo, i poslao sam e-mail policiji na sto su me uputili da dodjem u stanicu prijaviti. Sad me zanimaju dvije stvari. Prva je sto mogu ocekivati, a druga je kako se zastititi od majmuna? Ako me on nekako zarazio rootkitom, to je neki rootkit koji niti jedan anti rootkit ne moze pronaci. Antivirusi ne nalaze nista takodjer. Probao sam napraviti low level format hard diska, ali nisam s tim programima mogao prebrisati boot sector. Jednostavno nesto ne da pristup. Probao sam kaspersky rescue disk stavit na usb i ostale slicne rescue diskove, no bez uspjeha, a sranja se nastavljaju. Ima li netko sugestiju sto da napravim?
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote