budzet nije bas strogo ogranicen. vise je orjentacijski stavljeno 7k.
Taktika sastavljanja bi trebala biti da se stvori jedna dobra osnova u startu koju bi kasnije (kroz mjesec-dva) mogao nadograditi. Nadogradnja procesora je stvar proslosti tako da odmah trebam jak procesor iz viseg segmenta. Na i7 3930K necu jer je ipak preskup i trazi skupu maticnu.
Znaci odluka je 4770K.
Procesor ce se clockati na nekih 4.4GHz sto znaci da mi ne treba neka high end maticna sa tisucu faza regulacije. Ne treba mi ni CF, SLI, neka turbo zvucna, 10x SATA 3...
Od maticne ocekujem da je kvalitetna (da ne crkne za 2 godine koliko je moj ciklus mijenjanja racunala), da dobro drzi SSD kao sistem i kasnije RAID 1.
S obzirom na planirani OC 4.4GHz mislim da je Hyper 212+ dovoljno dobar.
Kuciste mi je preskupo ali zaista nisam uspio pronaci niti jedno dovoljno lijepo, sa dobrim cable managmentom i sa USB 3.0 na gornjoj strani.
Jel valja ista ova Asus Z87 A maticna? Nesto sam nacuo da ce proizvodjaci maticnih uskoro (ili vec?) omoguciti overclock i na jeftinijim chipsetima?
	Citiraj:

Autor  lolofuxy

@skitnica 

Nemaš potrebe za GT 630 pored integriranih u 4770K, 3770K. 

Na oc s CM 212+ Evo zaboravi. 

Modxstream bi uzeo jedino da nemam u ponudi  XFX-a i Silencera i Cx od Corsaira.  

Si siguran da želiš u 8-ici raditi? Ajde sad će 8.1 s malo poboljšanja, ali opet. 

Sve u svemu nije ti baš pametan potez ta varijanta. 

| 

Ok, napajanje onda CX 430
CM 212+ sam imao ranije na procesoru sa dosta vecim TDP-om tako da vjerujem da ce u dobrom kucistu drzati Haswella na 4.4
Jesam li siguran da zelim raditi u win 8? jesam. Onaj Metro mi se gadi ali po svemu drugome win 8 je bolji OS od win 7 a posto meni OS sluzi da ujutro pokrenem par aplikacija i navecer ih ugasim nece biti veliki problem pricekati update koji omogucava direktan boot u desktop. Sve sto ce se koristiti na tom racunalu lako je staviti u Quick launch. I na Win 7 mi je tako, Start uopce ne koristim. I drugi razlog je da zelim ostati u toku s razvojem OS-a a ne da se sramotim kad kod nekoga dodjem na win 8.