View Single Post
Staro 07.07.2013., 23:08   #2721
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Busola29 Pregled postova
Samo me pogledaj kroz 2-3 tjedna gdje ću biti ... (uzeo sam se malo zabaviti i malo imam odmora od posla, a neće igrati prijatelji mlađi iz igraone...)

Problem ljudi u LOL je što rijetko koji igrač LOL-a istražuje i isprobava svoj build (većinom su to pregledani filmići najboljih igrača... ) . Davno prije 2 godine ko nije igrao npr. YI-a na damage je bio noob, pa ko je igrao PAntheon na midu je bio noob , pa je Alistar jungle bio truba (strašan CC...) , da ne pričam o MAokaiu...

Djeca i malo stariji ne shvaćaju da svaki heroj ima neku svoju caku i većinom se mogu u daleko više buildova izgraditi. Zato se svi čude korejcima kada dođu sa push herojima i late game-u razbiju na laneove protivničku ekipu, a ne kuže da ekipa mora prilagoditi se protivniku. Neću sada o DOTA-i , ali slično je u LOL-u... Uglavnom kada pogledate suporta to su većinom ISTI itemi... I šta se dogodi on ima ARMORA brdo i HP regen , a preko puta 3 ap Heroja... Kakve koristi od supporta onda... ?

Većina partija koju sam igrao prije sa suportima su bile da ja završim u plusu najmanje od 4k na neprijateljskog supporta ... (iako je rezultat tu negdje...) a to VAm je nebo i zemlja razlika. Npr. sa sorakom skupite 50-100 kripova (što je sasvim moguće kada vaš ADC ode u bazu ili mid bude potjeran ...) i napraviti ćete ako izgradite blagi AP najmanje 600-800 štete po fightu a to je PUNO !
build prvom.

Malo ću VAs popratiti , a i javiti ću se ako BUDEM DOBAR ILI LOŠ !
Uz to da kvalitetno pišeš svisoka (ali fino prikriveno), više-manje nazivajući svakog tko se ne slaže sa tvojim mišljenjem dijetetom, ovaj post je više manje besmislica i pun gluposti. Neznam na koji način bi netko sa takvim pristupom igri trebao i mogao biti više od Bronze 15 lige.

Samo da lagano rasčlanim, da ne ispadne da pišem bezveze:

Meta se mijenja, pa tako i championi koji zasluženo ili nezasluženo odlaze na neke pozicije ili odlaze u "mirovinu", jer jednostavno nemaju smisla u trenutnoj meti, što opet ne znači da se neće pojaviti ponovo u nekom drugom izdanju, tj. poziciji i da će postati viable sa nekim novim buildom. Tu spada ova priča o Master Yi-u, Alistairu, Maokaiu, itd. Trenutna rotacija champova na pro levelu mi se čini iznimno dobra, a s obzirom na to da Korejanci konstantno prilagođavaju meta game i smišljaju nove "trikove" kako pobijediti protivnika, te s obzirom na to kakve champove izdaje Riot vidjeti ćemo još brdo promjena prije nego što LOL ode u vražju mater i na njegovo mjesto zasjedne neka druga MOBA. Sasvim normalan i prirodan ciklus, tj. ništa novoga i ne znači otkrivanje tople vode.

Više manje drugi dio tvog posta se svodi na laprdanje o igranju supporta i to su toliko u krivu da jednostavno nitko tko počinje sa igrom nebi trebao uzeti ono što si napisao kao ozbiljno. Najlakši način za objasniti ovo je u par natuknica:

- Support je naziv za champione koji pružaju podršku svom timu, to što ti gradiš Armor i HP znači da igraš u potpunosti krivo, jer sa takvim buildom zapravno ne pridonosiš svom timu na niti jedan način.

- Pogledao sam par tvojih buildova na lolkingu (da budem precizniji radi se o Taric i Sona buildu), i ti buildovi da nisu smiješni bili bi žalosni za nekog tko igra support i tvrdi da je bio na cca 1700 ratinga. Dakle imaš nekakav kvazi AP build, nemaš uopće wardova (osim sightstonea koji je malo reći nedovoljan) i najvažnije nemaš niti jedan item koji pridonosi tvom timu na ikoji način.

- Uloga supporta nije da napravi "600-800" dmg-a u teamfightu (jer je to ionako ništa), već ona zavisi od toga kakav support igraš - peel, heavy cc, engage, disengage, itd. Itemi za support su ionako više-manje univerzalni, a najčešće služe za sprečavanje dmg-a i za davanje podrške svom tipu u vidu wardova, oraclea, aura itd.

- Ukoliko kupiš 50 do 100 last hitova po gameu sa supportom nešto radiš apsolutno krivo. Zašto tvoj ADC ide nazad, a ti si ostao farmati u laneu? Ako kupiš toliko last hitova, da li zapravo pushas lane za svog ADC-a koji je vrlo vjerojatno već u banani?! Zašto odlaziš na mid lane, ukoliko to nije posao supporta nikada?

- Clarity i Clairvoyance su bezvezni spellovi, koji se nikako nemogu mjeriti sa Exhaustom ili Ignitemo koji će večina ljudi danas uzeti na supportu. Drugim riječima imaš Ignite koji ti daje dobar kill potencijal u laneu ili Exhaust koji je od presudne važnost protiv raznih champova (npr. Vayne), a tebi je bolji spell koji ti daje malo beskorisne mane ili otkriva dio mape na 4 sekunde...

Sorry ako te moj post vrijeđa, ali napisao si realno hrpu besmislica.

Zadnje izmijenjeno od: HAL. 07.07.2013. u 23:16.
HAL je offline   Reply With Quote