Citiraj:
Autor Pupo
Nekužim smisao nošenja lažnjaka.
Netko tko pozna satove, zna odmah da nosiš kopiju jer to vidi po tvojim cipelama, ako po ničemu drugom.
|
Malo sam "češljao" forum sa satovima da vidim razmišljanja pa sam naletio na citiranu rečenicu.
Pristup je potpuno krivi, rekao bih.
Ista stvar kad sam kupovao auto, došao sam u salon i počeo pitati za model koji me zanima. Ženska me pogledala kao da sam zadnje g.... odozdo prema dolje i dolje prema gore. I napravila svojstvenu facu, tipičnu za podcjenjivanje. I naravno, ignore, i za računalo.
Tražio šefa i fino mu objasnio kako gospodična misli da sam smeće ( na fini način ) i da imam u kešu za uzeti auto što može provjeriti ako hoće, ali da neću sad uzeti isti jer nisam dovoljno dobar za njih jer nisam "sređen".

Pa me je čovjek nagovorio na mali popust od cirka 8k kn plus besplatni servisi, asistenacija na cesti i tako to

I da, izravno sam s njime komunicirao, ne sa prodavačima.
Slično je bilo i u jednoj prodavaonici u ZG-u koji prodaju "high end opremu" slično sam učinio.
Namjerno dolazim sasvim normalno obučen kada kupujem pogotovo "skuplje" stvari, baš da vidim taj "ljudski pristup". Nešto kao mistery shoping jel' ?

Malo je OT, ali primjer.. uzeo sam si Omegu Seamaster, 17 k kn, kupio sam ga u martama, raspuštenom kosom i bradurinom, nitko riječ da bi rekao. E, to se traži