Ja sam engleski ucio osnovnu, srednju i na faxu... i pouzdano mogu reci da sam vecinu naucio iz filmova, na netu i slicno... otkad sam dobio broadband nisam ni englesko sa titlovima pogledao... i jednostavno mi engleski lezi, neke stvari gramaticki ne mogu objjasniti, ali mi "zvuce" logicno, i mogu reci da jako rijetko fulam gramaticku strukturu recenice kad govorim "po sluhu"...
Volio bih nauciti jos jedan... njemacki sam ucio nesto malo u osnovnoj, i radio sam u siemensu pa sam ga dosta slusao, i mogu okvirno razumjeti sto netko govori ako govori polako... šprehen zi langzam bite, haha... al mi ne odgovara, nekako mi je pretvrd jezik...
A sto se tice hrvatskog, fascinantno mi je koliko visoko obrazovanih ljudi u HR, pa i medijski eksponiranih ili cak djelatnika u medijima, ne zna osnove HRVATSKOG... mozda je to zato sto sam u Tesli imao profesora koji je bio pomalo grammar-nazi (Rajcic-Rajac, ako je netko prosao kroz njegovo sito i reseto), ali mi je za mozak bolno gledati telku ili citati portale na hrvatskom jeziku...
Citiraj:
Autor thuNdeR
@stipe moja cura je brazilka...
|
sad mi padaju na pamet one karnevalske fotke... lucky bastard...